Üniversite adayları için 1 YTL'lik konfor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2006 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Anneler İlköğretim Okulunda, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) giren adaylar için sıraların çanta rafları söküldü. Çanta raflarının sökülmesi ve yeniden çakılması karşılığında marangoza verileceği belirtilerek, adaylardan tutanak karşılığında 1 YTL bağış istendi.

Okul Müdürü İbrahim Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birinci kademe eğitim verdikleri 9 sınıftaki sıraların çanta raflarını adayların sınavda kendilerini daha rahat hissetmeleri için marangoz çağırıp söktürdüklerini söyledi.

Çanta raflarını yarın yeniden yerlerine çaktıracaklarını, marangoza ödeyecekleri parayı gönüllü bağış yöntemiyle karşılamaya karar verdiklerini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

''Bu kararımızı okul girişindeki camlara astık. Önerimize sıcak bakan adaylar tutanak karşılığında gönüllü olarak idaremize 1 YTL bağışta bulundu. Gönüllülük esasına dayandığı için bağış beklediğimiz kadar olmadı. Topladığımız paraya kendimiz de ekleme yaparak marangozun ücretini karşılayacağız.'' Bu arada, okul idaresinin çanta raflarını söktürmesini takdir ettiklerini belirten veliler, ''Küçük çocuklar için tasarlanan sıralarda üniversite sınavına giren gençlerin kendilerini rahat hissetmeleri olanaksız. Okul idarecilerine teşekkür ederiz'' diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber