Toplu konuta vergi kolaylığı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2006 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gelir İdaresi Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile bu kuruma iş yapan müteahhitlerin yakınmalarına neden olan "katma değer vergisi tevkifatı" konusunda yeni bir düzenlemeye gidiyor.

Girdi maliyetlerindeki artış sonucu müteahhitlerin sıkıntıya girdiğini belirten Toplu Konut İdaresi, bir yazı ile Maliye Bakanlığı'ndan "hakedişler üzerindeki KDV tevkifatının son bulması"nı istedi.

Maliye de, TOKİ'nin bu başvurusunu hemen incelemeye aldı. Yapılan ilk değerlendirmelerin ardından Gelir İdaresi Başkanlığı'nda, hakedişler üzerindeki KDV tevkifatının yeniden düzenlenmesine yönelik bir çalışma başlatıldı.

Bir üst düzey Maliye yetkilisi, maliyetlerdeki artış nedeniyle sektörün TOKİ'den, TOKİ'nin de kendilerinden yeni düzenleme talep ettiğini belirterek, "Ortada bir problem var. Biz de bunun çözümüne yardımcı olacağız. Bu konudaki taleplere belli ölçüde olumlu bakıyoruz. Tevkifata konu olan yüzde 6'lık KDV konusunda yeni bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bu oranda bir indirime gideceğiz. Ancak bunun boyutu ne olur, şu aşamada kesin olarak bir şey söyleyemem. Bu, hafta sonuna kadar netleşir. Ancak belli olan bir şey var, o da TOKİ'nin başvurusuna neden olan tevkifat konusunda bir şeyler yapacağız"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber