Çalışan emekli memurlardan yüzde 15'lik kesinti tepkisi

-"Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden memurlardan alınan yüzde 15'lik Sosyal Güvenlik Destek Priminin kesilmemesi veya kesilecekse bile emekliler çalışmayı bıraktıktan sonra kendilerine toptan ödenmesi veya emekli maaşlarına yansıtılması gerekiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2014 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışan emekli memurlardan yüzde 15'lik kesinti tepkisi

Emekli Memurlar Sendikası Genel Başkanı Emin Şenver, emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden memurlardan alınan yüzde 15'lik Sosyal Güvenlik Destek Priminin kesilmemesi gerektiğini savunarak, bu kesintinin yapılması halinde ise çalışmayı bırakmalarının ardından emeklilere toptan ödenmesi veya maaşlarına yansıtılması gerektiğini belirtti.

Şenver, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'de görüşmeleri devam eden Torba Yasa'nın emeklilerin taleplerinin karşılanması için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Üreten ve istihdam sağlayan kesime teşviklerin verilebileceğini ama emeklilerin de taleplerinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Şenver, şu ifadeleri kullandı.

"10 milyonu emekli, çalışanlara verilen banka promosyonunun emeklilere de verilmesinin önündeki engelin ne olduğunu hala anlayabilmiş değil. Banka promosyonu bile emeklilerin aldıkları nefesin bir nebze olsun rahatlamasına yardımcı olacaktır. Emeklilerin beklediği bir başka müjde ise çalışmayan eş parasıdır. Yine emekliler tahsil hayatına devam eden yavruları için çocuk yardımının emekli maaşlarına yansıtılmasını beklemektedirler. Gerçekten emekliler zor durumda, bunun sebebi de aldıkları düşük emekli maaşı. Bunun düzeltilmesi için de görev, iktidarı ve muhalefetiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne düşmektedir. Artık emeklilerin feryatlarını duyma zamanı gelmiştir."

Şenver, "Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden memurlardan alınan yüzde 15'lik Sosyal Güvenlik Destek Priminin kesilmemesi veya kesilecekse bile emekliler çalışmayı bıraktıktan sonra kendilerine toptan ödenmeli veya emekli maaşlarına yansıtılması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber