21/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2006 07:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 11.45'te Norveç Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi Hans Wilhelm Longva'yı, saat 12.00'de İzlanda'nın Türkiye'ye de akredite Kopenhag Büyükelçisi Svavar Gestsson'u, saat 14.30'da San Marino Cumhuriyeti'nin Türkiye'ye de akredite Roma Büyükelçisi Giorgio Girelli'yi kabul edecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.
- Anavatan Partisi Grup Toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM Adalet Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.
- TBMM İçişleri Komisyonu toplantısı saat 13.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM Milli Eğitim Komisyonu toplantısı saat 10.00'da yapılacak.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı 11.00-14.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.
- TBMM Sanayi Ticaret Komisyonu toplantısı saat 10.30'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Yaş Sebze Meyve Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te yapılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Kandilli Rasathanesi Müzesi'nin açılışına katılacak, saat 14.30'da Litvanya Cumhurbaşkanı Valdas Adamkus ile görüşecek. Saat 15.15'te Demiryol-İş Sendikası Başkanlar Kurulu'nu kabul edecek olan Erdoğan, saat 19.30'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi 42 kavşak ve yolun toplu temel atma ve açılış törenine katılacak. Başbakan Erdoğan, saat 21.30'de ise Çırağan Sarayı'nda, "Dünden Bugüne Pierre Cardin" konulu houte couture defilesi plaket törenine iştirak edecek.

Bakanların faaliyetleri
- Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, saat 10.00'da Swissotel'de, Intel CEO'su Paul S. Otellini'nin, teknoloji tabanlı platformların firmalara getireceği verimlilik ve tasarrufu işleyeceği toplantıya katılacak. Çelik, saat 14.00'te Koç Holding A.Ş.'de, Milli Eğitim Bakanlığı ile Koç Holding A.Ş. arasında yapılacak olan "Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü" imza törenine de iştirak edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 13.00'te, Anavatan Partisi Grup Toplantısı'na katılacak.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 10.30'da, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı ziyaret edecek.
- HÜR Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Ankara'da saat 11.30'da, Avrupa Birliği ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Ankara Ticaret Odası, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Boya Sanayicileri Derneği tarafından, Ankara'da saat 10.00'da, 'AB Sürecinde Boya Sektöründe Yapısal Değişim, Piyasa Gözetim ve Denetim Mekanizmaları' konulu bir sempozyum düzenlenecek.
- TMMOB Ankara İKK tarafından, saat 12.30'da 'Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunun Yasa Tasarısı' ile ilgili basın açıklaması yapılacak.
- Hollanda Büyükelçisi Marcel Kurpershoek başkanlığında Hollanda Ekonomi Bakanlığı temsilcileri ile iş adamlarından oluşan heyet, saat 15.30'da TOBB'u ziyaret edecek.
- Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve RTÜK Başkanı Zahid Akman, Ankara'da saat 11.00'de, Cenevre'de düzenlenen Bölgesel Radyokomünikasyon Konferansı ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel İlköğretim Okulu Diploma Töreni, saat 18.30'da yapılacak.
- Hacı Ömer Sabancı Vakfı, saat 13.30'da, Birleşmiş Milletler Ortak Programı ortakları arasına katılacak.
- TED Ankara Koleji Vakfı Okulları tarafından, saat 14.00'te, 2005-2006 öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlenecek.
- Rock müzik sanatçısı İan Anderson'un konseri öncesi, saat 10.00'da basın toplantısı düzenlenecek.
- Hacettepe Üniversitesi'nin sezon kapanışı, saat 20.00'de düzenlenecek konserle gerçekleştirilecek.
- Sürücü Kursları Federasyonu yeni binasının açılış kokteyli, saat 14.00'te yapılacak.
- Büyük Kolej Yönetim Kurulu Başkanı Rumi Doğay, saat 10.30'da basın toplantısı düzenleyecek.
- Dikmen İlker Mahallesi sakinleri, saat 13.30'da 'Dikmen Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi' sebebiyle yıkılacak olan evleri ile ilgili basın açıklaması yapacak.
- Pertevniyal Eğitim Vakfı'nın 15. kuruluş yıldönümü kutlamaları, Vali Muammer Güler, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla, 19.00-21.00 saatleri arasında Green Park Otel'de düzenlenecek.
- Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği, kredi kartı faiz oranlarını belirleme yetkisinin Merkez Bankası'na devri ile ilgili, saat 11.30'da Makina Mühendisleri Odası'nda basın açıklaması yapacak.
- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 'Sivas Katliamı'nın yıldönümü etkinlikleri ile ilgili olarak, saat 13.00'te Taksim Tramvay Durağı önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Kiracılar Derneği'nin açılışı nedeniyle, saat 10.30'da, derneğin Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Tel Sokak 12 numaradaki binasında basın açıklaması yapılacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
----------------------------
"Dünden Bugüne Pierre Cardin" konulu defile
- "Dünden Bugüne Pierre Cardin" konulu houte couture defilesi, Türk mankenlerin katılımıyla saat 19.30'da Çırağan Sarayı'nda yapılacak. Başbakan Erdoğan, saat 21.30'da organizasyonun plaket törenine katılacak.

Pierre Cardin ve Aydınlı Grubu toplantısı
- Aydınlı Grubu ile yaptığı strateji ortaklığı anlaşmasını kutlamak üzere Türkiye'ye gelen Pierre Cardin'in ile Aydınlı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Kavurmacı ve Pierre Cardin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ömer Bayraktar'ın da hazır bulunacağı basın toplantısı, saat 09.00'da Çırağan Sarayı'nda yapılacak.

Intel CEO'su Paul S. Otellini'nin toplantısı
- Intel CEO'su Paul S. Otellini'nin teknoloji dünyasında yeni bir sayfa açan Intel Core Mikromimarisi'ni tanıtacağı ve bu teknoloji tabanlı platformların firmalara getireceği verimlilik ve tasarrufu da işleyeceği toplantı, saat 10.00'da Swissotel'de yapılacak. Intel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem'in ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıya Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik ve Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül de katılacak.

"Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü" imza töreni
- Koç Holding A.Ş. tarafından 8 bin Meslek Lisesi öğrencisine 4 yıl süreyle olmak üzere, toplam 32 bin burs verilmesi, staj çalışmaları ve mezunların istihdamına yönelik olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile Koç Holding A.Ş. arasında yapılacak olan "Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü" imza töreni, Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ile Koç Topluluğu CEO'su Bülend Özaydınlı'nın katılımıyla saat 14.00'te, Koç Holding A.Ş.'de yapılacak.

TİM Akademi semineri
- Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Türk ekonomisinin lokomotifi olan ihracatı artırmak ve ihracatçılara, küreselleşen dünya ile entegrasyon sürecinde gerekli bilgi ve donanımı aktarmak üzere oluşturulan "TİM Akademi" kurumsal yapısı altında, her ay farklı bir ilde düzenlenen TİM Akademi seminerlerinin 12.'si, saat 13.45'te Dış Ticaret Kompleksi'nde yapılacak. Seminerin ilk gününde Prof. Dr. Arman Kırım, "Yeni Dönemde Büyümenin ve Karlılığın Yolları" başlıklı bir seminer verecek. İkinci gün ise "Bu topraklardan dünya markası çıkar mı?" sunumunu marka danışmanı Güven Borça, "Türkiye Ekonomisi ve Döviz Kurlarının Gelişimi" konulu sunumu da Prof. Dr. Erdoğan Alkin ve TC Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel yapacak. Seminer açılışına TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın yanısıra çok sayıda birlik başkanı ve üst düzey yetkili de katılacak.

Litvanya Cumhurbaşkanı Adamkus, DEİK'in konuğu olacak.
- Litvanya Cumhurbaşkanı Valdas Adamkus, Türkiye ziyareti çerçevesinde, DEİK bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Litvanya İş Konseyi tarafından saat 12.00-12.45 saatleri arasında İstanbul TOBB Plaza Konferans Salonu'nda düzenlenecek toplantıya katılacak. Açılış oturumunda Cumhurbaşkanı Adamkus, sunuşundan sonra toplantıdan ayrılacak ve toplantıya Litvanya ekonomisine ilişkin sunuşlar ile devam edilecek. Ardından Litvanyalı iş adamları ile Türk muhatapları arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilecek.

Sütaş'ın yeni ürün tanıtımı
- Süt ve sütlü ürünler sektörünün lider ve yenilikçi markalarından Sütaş, 06-24 ay arası küçük çocuklar için ürettiği yeni Çocuk Yoğurdu ürününün tanıtım lansmanını saat 10.00'da Parkorman'da bir basın toplantısıyla yapacak. Tanıtım, Sütaş Genel Müdürü İlyas Keskin, Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ergun Ermutlu, Ar-Ge Grup Başkanı Gülay Özcan ve Kategori Grup Müdürü Murat Elgün'ün yanısıra Sütaş üst düzey yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Uzay Konferansları ve Uzay Fotoğrafları Sergisi
- "Rusya Eğitim, Kültür ve İşbirliği Derneği", "Ruskosmos Uzay Dairesi" ve "Rianovosti Haber Ajansı" tarafından hazırlanan "Uzay Konferansları ve Uzay Fotoğrafları Sergisi", 1921 Türk-Rus Kardeşlik Antlaşması'nın 85. yıl etkinlikleri çerçevesinde Kadıköy Belediyesi ve Kadıköyweb.com'un katkılarıyla Türk-Rus kardeşliğini pekiştirmek adına saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açılıyor.

GYİAD Yönetim Kurulu'nun 'yaza merhaba' etkinliği
- Pınar Eczacıbaşı başkanlığındaki GYİAD Yönetim Kurulu'nun kendini tanıtıp, hedef ve projelerini paylaşacağı 'yaza merhaba' etkinliği, saat 19.00'da GYİAD Dernek Merkezi'nde (Sümbül Sok. No: 59 2. Levent) yapılacak.

3. Uluslararası Tasarım Kongresi
- 3. Uluslararası Tasarım Kongresi oturumları, saat 10.00'da İTÜ Taşkışla Kampüsü'nde yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------------
ABD Başkanı Bush'un Avusturya ve Macaristan temasları
- George W. Bush, Viyana'da AB liderleri ile biraraya gelerek CIA uçakları ve Guantanamo'ya ilişkin konuları tartışacak. Bush daha sonra Macaristan'a geçerek, Macaristan'ın komünist rejimden kurtuluşunun 50. yıldönümü kutlamalarına katılacak.

İKÖ Zirvesi sona eriyor
- Bakü'de düzenlenen İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Zirvesi'nin kapanışı gerçekleştirilecek.

BM İnsan Hakları Konseyi oturumu devam ediyor
- Cenevre'de düzenlenen BM İnsan Hakları Konseyi oturumuna devam edilecek. BM Genel Sekreteri Kofi Annan konuşma yapacak.

Kızılhaç konferansı devam ediyor
- Kızılhaç yetkilileri, Cenevre'de biraraya gelerek, İsrail'in uluslararası örgüte katılmasını görüşecek.

Iraklı mahkumları öldüren ABD askerleri yargılanacak
- Irak'ta 3 mahkumun öldürülmesi olayına karışan 3 ABD askeri hakkında 'adam öldürmek', 'adam öldürmeye teşebbüs', 'yasaları ihlal' gibi suçlardan dava açılacak.

Moon'un İngiltere ziyareti
- Güney Kore Dışişleri Bakanı Ban Ki Moon, İngiltereli meslektaşı Margaret Beckett ile biraraya gelecek.

Kirchner'in İspanya ziyareti
- Arjantin Devlet Başkanı Nestor Kirchner, İspanya'ya resmi ziyarette bulunacak.

Muttaki'nin İtalya ziyareti
- İran Dışişleri Bakanı Monuşehr Muttaki, İtalyan meslektaşı Massimo D'Alema ile görüşecek.

AİHM, Kaddafi'nin ihlallerini değerlendirecek
- Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin insan hakları ihlallerini görüşecek.

Taylor, Hollanda'ya transfer edildi
- Liberya eski Devlet Başkanı Charles Taylor'ın yargılaması Lahey'de devam edecek.

Japonya, Irak'taki birliğini çekiyor
- Japonya, Irak'ta görev yapan 600 askerini çekeceğini açıkladı. Konunun yankıları sürüyor.

Filistin'deki iç sorunlar aşılmaya çalışılıyor
- Hamas ve El Fetih arasındaki gerginliğin giderilmesi için taraflar arası görüşmeler devam ediyor.

Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze deneme planı
- Kuzey Kore'nin uzun menzilli balistik füze denemesi yapmayı planladığını açıklamasının yankıları devam ediyor. ABD, Japonya ve Güney Kore gelişmeleri yakından takip ediyor.

İran'ın nükleer programı
- Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya, uranyum zenginleştirme programını durdurması için İran'a sunduğu teklif paketine 29 Haziran'a kadar bir cevap bekliyor.

SPOR GÜNDEMİ
----------------------------
- 2006 Dünya Kupası'nda C Grubu'nda Frankfurt'ta Hollanda-Arjantin, Münih'te Fildişi Sahilleri-Sırbistan Karadağ, D Grubu'nda da Gelsenkirchen'de Portekiz-Meksika, Leipzig'de İran-Angola karşılaşmaları oynanacak.
- Fenerbahçe'de futbolcuların bir bölümü, yeni sezon hazırlıkları öncesi Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçecek.
- Beşiktaş, sabah ve akşam saatlerinde yapacağı çift antrenmanla yeni sezon hazırlıklarını sürdürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber