17 Aralık'ın KOM Müdürü açığa alındı

Paralel yapılanmanın 17 Aralık ve 25 Aralık'ta hükümete yönelik darbe girişimleri sürecinde İstanbul Organize Şube müdürlüğünü yürüten Nazmi Ardıç, açığa alındı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Ağustos 2014 07:12, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
17 Aralık'ın KOM Müdürü açığa alındı

17 Aralık ve 25 Aralık hükümete darbe girişiminin emniyet ayağında olduğu ileri sürülen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube (KOM) Müdürü Nazmi Ardıç, hakkında açılan idari soruşturma kapsamında açığa alındı. Ardıç, darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından başlatılan idari soruşturma sonunda görevden alınmış, son olarak Karaman'da görevlendirilmişti.

Nazmi Ardıç, hükümete yönelik paralel darbenin Fatih Belediye'si ve TOKİ ayakları ile ilgili operasyonu gerçekleştirmişti. Darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının ardından, daha davalar açılmadan fezlekelerin hazırlandığı ve fezlekede Başbakan Erdoğan hakkında 'dönemin Başbakanı' ifadesinin geçtiği ortaya çıkmıştı. Ardıç ise bu iddiayı reddetmiş ve suç duyurusunda bulunmuştu. Operasyonu yapan polis müdürlerinden Yakup Saygılı ve Mahir Çakallı ihraç edilmişti.

DELİLLER HUKUKSUZ

Darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının ardından dosya İstanbul cumhuriyet savcılarından Ekrem Aydıner'e verilmişti. Delillerin hukuksuz olduğunu ortaya koyan Savcı Aydıner, mahkeme kararının da hukuka uygun olmadığı kararına varmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber