Koç Holding'ten 8 bin öğrenciye burs

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2006 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaptıkları 'Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Programı" ile, mesleki-teknik eğitimin ekonomi açısından önemi konusunda toplumun her kesiminin dikkatini çekmek ve gençleri meslek eğitimine özendirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Mustafa Koç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile 8 bin öğrenciye 4 yıl süreyle staj destekli burs imkanı sağlayacak "Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Programı" protokolünü imzaladıkları törende yaptığı konuşmada, burs programını Türk eğitim sistemi için çok önemli bir yaklaşımın ilk adımları olarak gördüğünü söyledi.

Türkiye'nin avantaj olarak değerlendirilen genç nüfusunun çok iyi yönlendirilerek nitelikli işgücüne dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Koç, "Aksi takdirde bu avantaj, kolaylıkla bir dezavantaja dönebilir. Bugün başlattığımız 'Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Programı' bize göre meselenin can damarına yöneliktir" diye konuştu.

Proje kapsamında toplam 7 yıl sürecek ve 8 bin öğrenciyi kapsayacak bir burs programını taahhüt ettiklerini anlatan Koç, burs programını da staj programı ile destekleyeceklerini, başarılı olanların da istihdam edileceğini bildirdi. Koç, "Burslarımızda yatılı ilköğretim bölge okulları ve pansiyonlu ilköğretim okulları mezunu öğrencilere, maddi ve sosyal durumu iyi olmayan öğrencilere ve şehit çocuklarına öncelik vereceğiz. İkincisi, kız öğrencilerimize özel kontenjan ayıracağız ve hedefimiz 8 bin bursun 4 binini kız öğrencilerimize vermek" diye konuştu.

2006-2007 eğitim-öğretim yılında verilmeye başlanacak "Staj Destekli Meslek Lisesi Bursları", 7 yıllık bir dönemi kapsıyor. Bursiyer seçimi kademeli olarak gerçekleştirilecek ve önümüzdeki eğitim-öğretim yılından başlamak üzere 4 yıl boyunca her yıl 2 bin yeni bursiyerin programa dahil edilmesiyle 4 yılda 8 bin öğrenciye ulaşılacak. 7. yılın sonunda ise bu öğrencilerin tümü mezun edilmiş olacak. Burs ilk yıldan mezun olana kadar başarı kriterlerini yerine getiren öğrencilere kesintisiz olarak verilecek.

Programla ilgili bilgiye 15 Temmuz'dan itibaren okul müdürlüklerinden, "www.koc.com.tr" ve "www.mesleklisesimemleketmeselesi.com" web sitelerinden, 216-5310361 numaralı telefondan ulaşılabilecek. Öğrenciler başvurularını, meslek liselerinden alınacak formlarla veya doğrudan web sitesine yapabilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber