Maliye, icralık oldu

Haber Giriş : 25 Haziran 2006 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anavatan Partisi'nin 8.5 trilyonluk Hazine yardımı kavgası sürüyor. Parti, mahkeme kararını uygulamadığı gerekçesiyle Maliye Bakanlığı'nı icraya verdi

İktidar ile Anavatan Partisi arasındaki 'hazine yardımı' kavgası büyüyor. Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararını uygulamadığı gerekçesiyle Maliye Bakanlığı'na ihtarname çeken parti, bu sefer de Maliye Bakanlığı hakkında alacak tahsili için icra takibi başlattı. Maliye Bakanlığı, Anavatan Partisi'nin 8.5 trilyon liralık alacağını çarşamba gününe kadar ödemek veya icra emrine itiraz etmek zorunda.

DAVA SÜRECİ

TBMM'de grup kurmasının ardından Hazine yardımı alabilmek için hukuk savaşı başlatan ve mahkemenin lehte karar vermesi ile 1 Ocak 2006 itibarıyla 8.5 trilyon yardım almaya hak kazanan Anavatan Partisi, ihtarname ile sonuç alamayınca yeni bir mücadeleye girdi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanı sıra Maliye Bakanlığı Müsteşarı ve Bütçe Genel Müdürü hakkında da 'görevi kötüye kullandıkları' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan parti yönetimi, alacak tahsili için ayrıca icra emri çıkarttı. Maliye'ye 7 günlük süre veren parti avukatları, şimdi sürenin dolacağı çarşamba gününü bekliyor. Maliye Bakanlığı'nın ise icra emri tebligatına karşılık karara itiraz etmesi bekleniyor. Bakanlık itiraz ederse, Anavatan Partisi, yine dava açıp faiziyle birlikte alacağının tahsili yoluna gidecek.

VEKİLLER GERGİN

Hukuki girişimlerin sonucunu bekleyen parti yöneticileri, Hazine yardımı krizini TBMM Genel Kurul çalışmalarına da yansıtıyor. Geçen hafta Memur Sicil Affı yasa tasarısının görüşmelerinde 'Hazine yardımı' konusu gerginliğe neden olmuş, AKP ve ANAVATAN'lı milletvekilleri neredeyse yumruklaşma düzeyine gelmişti.

ANAVATAN Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, kimseden ulufe istemediklerini, mahkemenin kendilerine ödenecek Hazine yardımı konusunda karar verdiğini belirterek AKP'ye 'Geçmişte siz de hukukun uygulanmasını az mı istediniz?' diye seslenmişti.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber