İŞKUR 8 ayda 450 bin kişiyi işe yerleştirdi

"Geçen yıl özel sektörde 610 bin civarında kişiyi işe yerleştirdik. Bu yılın 8 ayında 450 bin kişiyi işe yerleştirdik. 2014 sonuna kadar önceki yılki rakamın üzerine çıkacağız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2014 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İŞKUR 8 ayda 450 bin kişiyi işe yerleştirdi

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, "Geçen yıl özel sektörde 610 bin civarında kişiyi işe yerleştirdik. Bu yılın 8 ayında 450 bin kişiyi işe yerleştirdik. 2014 sonuna kadar önceki yılki rakamın üzerine çıkacağız" dedi.

Özkan, kurumunun Mersin İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "2. İnsan Kaynakları Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, küreselleşme sürecinin iş gücü piyasalarının ekonomik ve teknolojik gelişmelere duyarlılığını artırdığını söyledi.

İşverenlerin ihtiyaçlarını belirleyerek uygun politikalar tespit etmek amacıyla Türkiye genelinde 129 bin iş yerinin ziyaret edildiğini, bunlardan 110 biniyle bizzat görüşüldüğünü belirten Özkan, "210 bin kişilik açık iş bulunuyor. Her yıl yaklaşık 200 bin işsizimizin aktif iş gücü programlarından yararlanmasını sağlıyoruz. 5 yılda toplam 2 milyondan fazla kişiyi bu süreç içinde meslek edindirerek ya da mesleği olanlara küçük dokunuşlarla istihdama girmelerini sağladık" diye konuştu.

İş ve meslek danışmanlarının gayretleri ile iş arayanlarla iş vereni en kısa sürede buluşturmak istediklerini kaydeden Özkan, şunları söyledi:

"İş gücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesi ve buna uygun politikaların geliştirilmesi hedefine ulaşmak için yakın zamanda bünyemize kattığımız 4 bin kişilik iş meslek danışmanlığı grubumuz var. Arzu ettiğimiz şey insan kaynakları alanında işe daha çok yakın olmak ve onların arzuladığı nitelikte insan gücünü kendilerine temin etmek. Geçen yıl özel sektörde 610 bin civarında kişiyi işe yerleştirdik. Bu yılın 8 ayında 450 bin kişiyi işe yerleştirdik. 2014 sonuna kadar önceki yılki rakamın üzerine çıkacağız."

Mesleki eğitimlerin büyük önem arz ettiğini vurgulayan Özkan, "Mesleki eğitimlerle iş gücü piyasasının talep ettiği nitelikli insan gücünü karşılıyoruz. Bunu gerek kurslar yoluyla, gerek işbaşı programlarıyla sağlamaya çalışmaktayız. Son 5 yılda yaklaşık olarak sadece mesleki eğitimlerden yararlanan kişi sayısı 850 binin üzerinde. Her yıl 200 bin kişi aktif iş gücü programlarından yararlanıyor" ifadelerini kullandı.

İŞKUR Mersin İl Müdürü Mustafa Kutlu da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Mersin İnsan Kaynakları Grubu sunum yaptı. 13 Eylül Cumartesi günü sona erecek programa, genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve 30 büyükşehrin Çalışma ve İş Kurumu Müdürleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber