242 polis görevden uzaklaştırıldı

Paralel polisler hakkında 53 ilde savcılıklara 482 suç duyurusunda bulunuldu. Örgütle ilişkileri tespit edilen 242 polis görevden uzaklaştırıldı. 409'una ise disiplin cezası verildi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 14 Eylül 2014 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
242 polis görevden uzaklaştırıldı

HİLAL YILDIRIM

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı "Paralel Devlet yapılanması ve Fethullah Gülen örgütü" isimli istihbarat raporu tamamlandı. Paralel yapının faaliyetlerinin ve sorumlularının tespiti için 639 müfettişin görev yaptığı çalışmada 53 ilde 482 suç duyurusu yapıldığı ortaya çıktı.

Müfettiş incelemeleri sürüyor

Raporda Paralel yapılanmanın ve yasadışı faaliyetlerinin tespitiyle sorumluların belirlenmesi amacıyla aylarca çalışan müfettişlerin ülke genelinde incelemelerine devam ettiği belirtildi. Rapora göre paralel yapıyla ilgili 53 ilde şu ana kadar savcılıklara 482 suç duyurusunun yapıldığı ve 304 soruşturma açıldığı kaydedildi.

1370 kişiye işlem yapıldı

Bugüne kadar paralel yapıyla ilişkisi bulunduğu tespit edilen 1370 kişi hakkında işlem yapıldı. 409 kişinin disiplin cezası aldığı belirtilen raporda 242 kişinin görevden uzaklaştırıldığı, 144 kişiye ise meslekten çıkarma talebiyle işlem yapıldığı belirtildi.

Okur: Tweetlerde dil biraz ağır

"Herkes tweet atabilir, ifadelerini söyleyebilir ama bunun hakaret ve tehdide varmaması gerekir." Bu sözler Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1'inci Daire Başkanı İbrahim Okur'a ait. HSYK 3'üncü Dairesinin, Bolu Savcısı Zekeriya Öz hakkında verdiği soruşturma kararı hakkında konuşan Okur, "Zekeriya Öz'ün tweetlerinde biraz dilin ağır olduğu düşüncesiyle arkadaşlarımız böyle bir sonuca vardı" dedi.

Bursa'da konuşan Okur, Zekeriya Öz hakkında şikayetlerin bundan önce de gündeme geldiğini ancak gereken 4 oya ulaşılamadığı için bir karar çıkmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber