Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Eylül 2014 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuvvetli yağış uyarısı / Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Isparta, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyı ilçeleri, Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette; kuzey ve batı bölgelerde yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 Km/sa) şeklinde, iç ve doğu kesimlerde kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; kuzey ve batı bölgelerde kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 Km/sa) şeklinde, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, direk devrilmesi, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber