Saniye saniye rüşvet görüntüleri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Urla İlçesi'nde, Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan müdür ve tutuklu diğer sanıkların emlakcılar tarafından aldıkları paralar saniye saniye gizli kameraya takıldı.

Urla İlçesi'nde Tapu Sicil Müdürlüğü'nde rüşvet iddialarını değerlendiren Urla Cumhuriyet Savcılığı 15 gün önce gizli kamera kurarak Tapu müdürlüğü'nü takibe aldı. Çalışanlarının her hareketi ve konuşmaları saniye saniye Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kurulan bilgisayarlar yardımıyla kaydedildi. Müdür ve çalışanların emlakcılardan rüşvet alındığı görüntülere geçince operasyon başladı. Yapılan operasyonda 4'ü bayan 17 kişi gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen Tapu Sicil Müdürü Mehmet Sami Öztekin, Müdür yardımcıları Mehmet Akkuş, İbrahim Akbaş, emlakcılar Raşit Öz, Yüksel Aydıntepe, Ali Girgin, Ali Ergin, İsmet Hoyman, Erdoğan Yüce ve Hüseyin Erdem 4 saatlik sorgulamanın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruşturmayı yürüten savcı Murat Gök'ün 15 gün boyunca kayıt yapan gizli kameraları inceleyerek, şahısların para alışverişi olduğunu tespit ederek tutuklama kararı verdiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜLERDE BELGELENDİ

Urla polisi 22 ayrı kayıtı inceleyerek Tapu Sicil Müdürü Mehmet Sami Öztekin'in 12 defa değişik emlakcılardan 10 YTL ile 50 YTL arasında para aldığı görüntülendi. Görüntülerde bazı memurların getirdiği dosyaların arasında para bulunduğu ve parayı müdür Öztekin'in alarak çekmeceye attığı kayıt edildi.

İŞTE ALINAN PARA GÖRÜNTÜLERİ

Kameralara takılan görüntüler, müdür Öztekin'in emlakcıya ayakta karşılaması ve sohbet etmesi. Sohbet sırasında emlakcının elindeki parayı tokalaşma sırasında müdüre vermesi..Müdürün yanına gelen emlakcı selam verdikten sonra oturarak 3 saniye sonra masa üzerinde bulunan dosyanın arasına parayı sıkıştırması ve müdürün parayı alarak çekmeceye atması..Başka bir emlakcının müdür Mehmet Sami Öztekin'in odasında müdür yardımcısının parayı alarak cebine koyması. Başka bir emlakcının odaya girerek dosyayı bıraktıktan sonra açık bulunan çekmeceye parayı atması..

Urla Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada rüşvet alan şahısların her aldıkları para için 12'şer yıl haklarında dava açacağı öğrenildi. Ayrıca Müfettişlerin incelemeler sonucu tutuklanan müdür ve memurlar hakkında idari soruşturma başlatıldığı ve 1 hafta içeresinde düzenlenen evraklarla memuriyetten men edileceği belirtildi. Ayrıca soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı Murat Gök, tutuklanan 10 kişinin mallarına ve bankadaki paralarına el konulduğunu açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber