Mülki idare amirlerinin özel hizmet tazminatları artırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2006 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, "Birinci Sınıf Mülki İdare Amirliği" ihdas edilmesini öngören tasarı kabul edilerek yasalaştı.

Yasa, Dahiliye Memurları Kanunu, İl İdaresi Kanunu, İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ve Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapıyor.

Yasa, mülki idare hizmetleri sınıfında bulunan kaymakamlar ile bu sıfatı kazanmış olup İçişleri Bakanlığı merkez ve iller teşkilatında çalışanların birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltilme şartlarını düzenliyor.

Buna göre; aranacak koşullar şöyle:

"Mülki idare amirliği hizmetleri sınıfında, kaymakam adaylığı dahil olmak üzere fiilen 15 yılını doldurmuş ve kazanılmış hak aylıkları birinci derecede olmak,

Sicil notları, mülki idare amiri değerlendirme raporları, mülkiye müfettişlerince düzenlenen özel gizli rapor ve değerlendirme belgeleri, takdirname, ödül, tecziye ve yabancı dil bilgisi ölçütleri dikkate alınarak yapılacak değerlendirmeye göre meslekte başarılı bulunmak,

Anayasa ile tanımlanmış olan Cumhuriyetin temel niteliklerine aykırı davranışta bulunmaktan dolayı affa uğramış olsa bile hüküm giymemiş veya bu nitelikteki suçlardan dolayı birinci sınıf mülki idare amirliğine ayrılmaya engel bir disiplin cezası almamış olmak,

Mesleğin vakar ve onuruyla bağdaşmayan veya kişisel haysiyet ve itibarını zedeleyen bir suçtan hüküm giymemiş olmak,

Aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmak."

Birinci sınıf mülki idare amirlerinin tespiti amacıyla inceleme ve değerlendirmeler, İçişleri Bakanlığı Encümenince her yıl Kasım ayında yapılacak. Bu değerlendirmeler sonucunda başarılı olabilmek için 100 tam puan üzerinden en az 75 puan almak gerekecek. Birinci sınıf mülki idare amirliği statüsüne yükselmeye layık görülenlerin isimleri liste halinde Resmi Gazetede yayımlanacak.

İsimleri bu listede yer almayan ilgililer, kararın yayımı tarihinden itibaren 30 gün içerisinde yazılı olarak başvurmak suretiyle durumlarının İçişleri Bakanlığı encümeni tarafından bir defa daha görüşülmesini isteyebilecek.

Mülki idare amirlerinin özel hizmet ve makam tazminatları da arttırılacak. Yeni ihdas edilen birinci sınıf mülki idare amirlerinin ek göstergesi 5800 olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber