Yüzde 96 engelli gence 1.5 yıl hapis

31 yaşındaki felçli adam, arkadaşlarının kucağında cezaevine götürüldü.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 06 Kasım 2014 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüzde 96 engelli gence 1.5 yıl hapis

İzmir'de, geçirdiği trafik kazası sonrasında boynundan aşağısı felç olan ve yüzde 96 engelli raporu bulunan 31 yaşındaki Turgut Bekar, kazadan önce karıştığı bir kavga yüzünden aldığı 1.5 yıllık cezanın kesinleşmesi üzerine cezaevine konuldu. Karşıyaka'da oturan ve Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki ambalaj fabrikasında çalışan Turgut Bekar, 2012 yılırım Ekim ayında Dikili'de arkadaşı Ender Saraç'm kullandığı otomobille kaza geçirdi.

3 yoğun bakımda kalan Bekar'ın boynundan aşağısı felç oldu. Evinde yatağa bağımlı olarak ailesinin yardı-mıyla hayatım sürdürmeye çalışan Bekar, kazadan bir yıl önce karıştığı kavga yüzünden iddiaya göre bundan haberi olmayan Tur-gut Bekar'a 1.5 yü hapis cezası ve-rildi, karar Yargıtay tarafından da onandı. Cezanın onanmasının ar-dından hakkında yakalama kararı çıkarılan Turgut Bekar, polislerce gözaltına alındı. Ailesinin ve ar-kadaşlarının girişimlerine rağmen, yüzde 96 oranında engelli raporu bulunan Bekar, cezaevine girmekten kurtulamadı. Elleri ve bacakları tutmayan Turgut Bekar, arkadaşlarının kucağında cezaevi girişinde gardiyanlara teslim edil-di.

Bekar'ın arkadaşı Yunus Kutlu-ca, "Turgut'a yapılan haksızlık. O zaten geçirdiği kaza sonrasında yardıma muhtaç yaşıyor. Bu haliy-le cezaevinde nasıl yaşamını sürdürecek? Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber