Batman'da yeşil kart operasyonu: 7 tutuklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2006 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da, sağlık yardımına muhtaç ailelere verilen yeşil kartların geçerlilik süresini doldurup, tekrar süre uzatılması konusunda yolsuzluk ve sahtecilik yapanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 7'si tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 17 kişi, haklarında suç işlemek için örgüt kurmak, teşekkül halinde resmi evrakta sahtecilik, haksız kazanç sağlamak ve devlet kurumu aleyhine dolandırıcılık suçlamalarıyla adli mercilere sevk edildi. Gece geç saatlere kadar savcılıkta ifadeleri alınan 17 kişi, tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme heyeti, 17 kişiden 7'si hakkında tutuklama kararı verirken, 10 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan 7 kişi, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

"Büyüteç" adı verilen ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın teknik destek sağladığı operasyon, 9 ayrı noktada 25 ekip ve 75 personelin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilmiş ve ilk etapta 9 olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şahısların ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda, 94 adet sahte yöntemlerle süresi uzatılmış yeşil kart, 67 adet çeşitli şahıslar adına düzenlenmiş sağlık karnesi, 128 adet kaçak yollardan temin edilmiş hap, bin 735 YTL değerinde ilaç kupürü, 231 kutu kupürü kesilmiş ilaç, 2 adet tarihi eser olduğu değerlendirilen obje ve çok sayıda yeşil kart düzenlemede kullanılan evrak ile teröristlerden oluşan albüm ve yasak yayın ele geçirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber