Bugünkü gündem maddeleri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2006 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- "Yüzyılın projesi" hayata geçiyor.

- Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Adana'nın Ceyhan ilçesinde düzenlenecek törenle açılacak.

- Törene, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, İngiltere Başbakan Yardımcısı John Prescott ve Türkiye dahil 32 ülkeden bakan veya bakan yardımcıları katılıyor.

- Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Baki İlkin, Azerbaycan ve Gürcistan'ın BM Daimi Temsilcileri Yaşar Aliyev ve Revaz Adamia ile birlikte Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattının resmi açılışı dolayısıyla BM'de basın toplantısı düzenleyecek.

2- TBMM Başkanı Bülent Arınç, Rusya Federasyonu'ndaki temaslarını tamamlayarak yurda dönüyor.

3- "Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 21. Toplantısı" Kayseri'de başlıyor.

- İki gün sürecek toplantının açılışına, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İstanbul'da, Bakırköy Belediyesi Görüntüleme Merkezi ve Halk Sağlığı Laboratuvarı'nı hizmete açacak.

- Baykal ayrıca, Gebze Dilovası'nda yapacağı incelemelerin ardından, Kandıra'da yoğurt festivali ile CHP Kandıra İlçe Başkanlığında düzenlenen partiye katılım töreninde bulunacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti Ankara İl Başkanlığı Siyaset Akademisi 5. döneminin kapanış dersini verecek.

6- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Almanya'nın Wiesbaden kentinde, Hessen Eyaleti Başbakanı Roland Koch ile görüşecek.

7- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gebze Belediyesi ve bazı belde belediyelerini ziyaret ettikten sonra basın toplantısı düzenleyecek.

8- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İngiltere'de finans çevreleriyle temaslarda bulunuyor.

9- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Umut Adımları Projesi"ni, İstanbul'da düzenleyeceği toplantıyla tanıtacak.

10- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Eskişehir'deki sağlık kurumlarında incelemelerde bulunacak ve personelle toplantı yapacak.

- Daha sonra Kütahya'ya geçecek olan Akdağ, valilik ve AK Parti Kütahya İl Başkanlığını ziyaret edecek, sağlık personeliyle toplantıda bir araya gelecek.

9- İsrail-Lübnan sınırındaki gerginlik ve Gazze'deki gelişmeler izleniyor.

10- Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerinde 10'uncu fasıl olan bilgi toplumu ve medya ile ilgili 2 gün sürecek ayrıntılı tarama toplantısı Brüksel'de başlıyor.

11- Almanya'yı ziyaret eden ABD Başkanı George W. Bush, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek.

12- Emekli Sandığı'na ait Foça Tatil Köyünün özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığında yapılacak.

13- İstanbul Ticaret Odasının, Avrupa yakasındaki üyelerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla açtığı bölge temsilciliğinin yeni hizmet binası törenle hizmete girecek.

14- Rahşan Ecevit, "sağlı-sollu ittifak" girişimi çerçevesinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'u ziyaret edecek.

15- CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, parlamentoda basın toplantısı düzenliyor.

16- Toplantı... Tören... Fuar...

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, kan bağışını teşvik etmek ve kan bağışının sağlık açısından önemini vurgulamak amacıyla Kızılay ile ortak çalışma protokolünü İstanbul'da imzalayacak.

- 20. Ayakkabı Kış Fuarı İzmir'de açılıyor.

- İzmir'de ilk doğal gaz törenle Karşıyaka'ya verilecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası ile Ziraat Bankası arasında kredi protokolü imzalanıyor.

- Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Gaziantep'te basın toplantısı düzenleyecek.

- 13. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında gösteri sunacak olan İngiliz Kraliyet Balesi Sanat Direktörü Monica Mason ve Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Meriç Sümen Kanan, ortak basın toplantısı yapacaklar.

17- Allianoi'yi EXPO kurtaracak.

- Yaklaşık 1800 yıllık antik sağlık yurdunda kazıların başlayabilmesi için İzmir Ticaret Odası, 15 bin YTL ile destek olma kararı aldı.

- İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: "İzmir'in EXPO adaylığı sürecinde Allianoi'ye sahip çıktığımızı tüm dünyaya göstermek zorundayız."

- Kazılar için Allianoi Girişim Grubu'nun başlattığı kampanya kapsamında 14 bin YTL toplanırken, kazının yıllık masrafının 100 bin YTL olduğu belirtildi.

18- Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren:

-"Bölünmüş yol ve TOKİ müteahhitlerinin, enflasyon farkından uğradıkları yaklaşık yüzde 35-40 oranında kayıp var."

- "Zor durumdaki müteahhitlerimiz için hükümetten şu talebimiz olabilir; fiyat farkı kararnamesi çıkarılmayacaksa 'İşime devam etmek istemiyorum' diyen firmayı azat etsin."

- "Eğer hükümet, 'Müteahhit hakikaten zarar etsin ama bu işleri bitirsin' diyorsa hiç değilse ödenek versin."

19- İhracattan dönen sebze ve meyveye izin yok.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, valiliklere gönderdiği yazıda, ihraç edilen ancak türlü nedenlerle geri dönen taze yaş sebze ve meyve ürünlerinin yurtiçine girişine izin verilmemesi ve dağıtımının engellenmesini istedi.

20- "Karun Hazinesi" hırsızlığı iddianamesi...

- Soruşturmayı yürüten savcı, hazırladığı iddianamede, hazinenin en değerli parçalarından olan Kanatlı Deniz Atı Broşu'nun sahtesinin hazırlatılıp, orijinaliyle değiştirildiğini belirterek, müze müdürünün de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında, tarihi eser kaçakçılığı ve zimmet suçlamalarıyla 25'er yıl hapis cezası istedi.

- İddianamede, alıcılar ve satıcılar arasında, gerçek broşa "hormonsuz domates" kod adı verildiği ve pazarlıkların bu kod ad üzerinden yürütüldüğünün belirlendiği bildirildi.

- Ele geçirilen gerçek broşun cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafında, broşun üzerinde durduğu pantolonun, sanıklardan F.İ.'nin üzerinde olduğu belirlenerek, pantolonun adli emanete alındığı kaydedildi.

21- Fidan dikilirken bulunan mozaikler...

- Tavşanlı'da, bir çiftçinin tarlasına fidan dikerken bulduğu 100 metrekare büyüklüğündeki mozaik parçasının, tarihi bir kentin kalıntısının işaretçisi olup olmadığı araştırılıyor.

- Kütahya Valisi Osman Aydın:

-"Kurtarma kazısının ardından kapsamlı bir kazı yapılması için gerekli müracaatları yapacağız."

- Kütahya Müze Müdürü Metin Türktüzün: "Mozaiğin Roma dönemine ait olduğu kesinleşti."

22- Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde bir ilk...

- KTÜ Senatosu, hasta haklarının bilimsel normlara ve yöntemlere uygun olarak akademik düzeyde incelenmesi amacıyla, Hasta Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurdu.

- Merkez Müdürü Prof. Dr. Tevfik Özlü:

-"Bir üniversite bünyesinde akademik olarak ilk kez bir merkez oluşturuldu."

23- Bir uygarlığın başkenti toprak altında...

- Urartular'a başkentlik yapan, bir çok farklı kültürü üzerinde barındıran ancak günümüzde toprak altında bulunan eski Van kentinin ortaya çıkarılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

- Van Kültür ve Turizm İl Müdürü İzzet Kütükoğlu:

-"Halen ölü bir alan olan eski Van kentinin bir sanat ve kültür kentine dönüştürülmesi, bölge turizmine önemli bir katkı sağlayacaktır."

24- Güneydoğu'da susuz yaz...

- Bölgedeki 678 yerleşim yerinde hala içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Bazı yerleşim yerlerinde vatandaşlar, ihtiyaçlarını kilometrelerce uzaklıktaki kuyulardan, eşeklerle sağlıyor.

- KÖYDES Projesi kapsamında yürütülen çalışmalarla 1 yılda 777 yerleşim yerinde içme suyu sıkıntısı giderildi.

- Yrd. Doç. Dr. Ceylan: "Kuyudan temin edilen içme suyuna çok dikkat edilmeli."

25- Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy ile Ümit Milli Erkek Takımı Antrenörü Nihat İziç, İzmir'de yarın başlayacak 9. Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyecekler.

26- Türkiye Bireysel Açık Yaş Yüzme Birinciliği müsabakaları, İzmir'de başlıyor.

27- Yabancı teknik adamlara ilgi arttı.

- Turkcell Süper Ligi'nde, geçen sezon başında 4 olan yabancı teknik direktör sayısı, 2006-2007 sezonunda 9'a yükseldi.

- 10 kulüp, geçen sezonu tamamladığı teknik direktörle lige "merhaba" diyecek, 8 takım ise yeni teknik adamlarla başarıya ulaşmaya çalışacak.

28- Beşiktaş gençleşti.

- Yaş ortalaması 30.5 olan 12 futbolcusuyla yollarını ayıran siyah-beyazlılar, yaş ortalaması 23.85 olan 7 futbolcu transfer etti.

- Geçen sezon 28 yaş ortalamasına sahip olan Beşiktaş, yeni sezonda ise 25.14 yaş ortalamasıyla mücadele edecek.

- Takımın en yaşlısı 32 yaşındaki İbrahim Üzülmez olurken, forvetteki 3 oyuncunun yaş ortalaması ise yalnızca 22.67.

29- Fenerbahçe potada iddialı...

- Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Aydın Örs:

- "İbrahim, Mirsad ve Ömer'in de bulunduğu kaliteli oyunculardan iyi bir takım yaratmaya çalışacağız."

30- Altay'a akademik destek...

- Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Birol Doğan mentör, araştırma görevlisi Melih Balyan da kondisyoner olarak siyah-beyazlı ekibe destek verecek.

- Teknik direktör Ümit Turmuş:

-"Ege Üniversitesi gibi köklü bir kurumun değerli akademisyenleri bize önemli katkılar sağlayacaktır."

- Prof. Dr. Doğan:

- "Altay, hedefe giden yolun altyapısını oluşturma konusunda doğru adımlar atıyor."

31- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer faaliyetleri ile yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyorlar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber