Davutoğlu: Provokasyonlar artacaktır

Şırnak Cizre'de yaşanan olayları değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu: Sona yaklaştıkça provokasyonlar artıyor, artacaktır

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Ocak 2015 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davutoğlu: Provokasyonlar artacaktır

ZÜBEYDE YALÇIN

Davutoğluönceki gün partisinin MYK ve MKYK toplantılarda başkanlık etti. Toplantılardaki öncelikli gündem maddeleri çözüm süreci ve Cizre olayları oldu. Davutoğlu, 6-7 Ekim olaylarından sonra çözüm süreci başka bir evreye geçildiğini, bu konuda önemli mesafe aldıklarını söyledi. Davutoğlu, "Çözüm sürecinde sona yaklaştıkça provokasyonlar artıyor ve artacaktır. Ama bu konuda önlemler alınıyor ve alınacak. Cizre olayları da bundan kaynaklanıyor. Biz bu olayları kışkırtan ve provoke edenleri 6-7 ekimden sonra yakaladık. Bu olaylara neden olan elebaşları vardı" dedi. Çözüm sürecinde güzel bir evreye girildiğinin altını çizen Davutoğlu, şöyle devam etti: "Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan HDP, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise bölgedeki diğer parti ve aktörlerle görüşüyor. Bir sonuca doğru ilerliyoruz. Bu ilerleme sırasında kamu güvenliği noktasında bir ihmal olmayacak. İç güvenlik paketini de ocak sonuna kadar yasalaştırmayı planlıyoruz."

İSTİFA ETMESİNLER

MKYK toplantısında Arınç, teşkilat kongreleri sırasında genel merkeze rağmen seçim kazananların istifa ettirilmesinin doğru olmadığını belirterek, kendi ilinden örnek verdi. Arınç, "Bursa'nın Mustafa Kemal İlçesi'nde genel merkezin belirlediği kişinin değil, başka biri kazandı. Başta buna itiraz ettik ama adam gayet iyi çalışıyor. O nedenle seçimden çıkana saygı gösterilmesi gerek" söyledi.

SAPAN AYARI

İçişleriKomisyonu'nda görüşülecek İç Güvenlik Paketi'nde yer alan bir düzenleme tartışmalara neden olmuştu. Bu düzenleme kapsamında toplumsal eylemler sırasında kullanılan sapanın bile ateşli silah sayılacağı algısı oluşmuştu. Buna yönelik eleştiriler doğrultusunda paket komisyonda görüşülürken bir önerge ile değişiklik yapılacak. Sapan düzenlemesinin bulunduğu maddedeki ifadeler netleştirilecek. Sapanın ateşli silah sayılmasına yol açabilecek hükümler metinden çıkartılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber