Erdil'in rütbesi ve kılıcı alınacak, 1 yıl hapis yatacak

Haber Giriş : 16 Temmuz 2006 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Erdil'e "Haksız mal edinme" suçundan verilen 2.5 yıllık hapis cezası, Askeri Yargıtay'ca onandı. TSK'dan çıkarılan ve 1 yıl cezaevinde kalacak olan Erbil'in rütbe ile kılıcı da gitti.

ASKERİ Yargıtay, Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nin, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil'e "Haksız mal edinme" suçundan verdiği 2 yıl 6 ay hapis ve 50 YTL adli para cezasını onayladı. Karar düzeltme başvurusunun da reddedilmesi halinde Erdil'in bir yıl hapis yatması gerekecek. Böylece Erdil, cezaevine giren ilk kuvvet komutanı olacak. Askeri Mahkeme, Erdil'i, "Memuriyet nüfuzunu kötüye kullanmaktan" da beş ay hapse mahkum ederken, bu cezasını 600 YTL'ye çevirip ertelemişti. Askeri Mahkeme, Erdil'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) çıkartılmasına da karar vermişti. Askeri mahkeme Erdil'in 1 milyon 250 bin dolar değerindeki İstanbul Etiler'deki iki lüks dairesinin zor alımına da karar vermişti. Mahkeme, bu iki lüks daireyi Erdil'in, "kanuna ve genel ahlaka uygun yollardan aldığını ispat edemediğine" hükmetmişti.

Erdil'in cezası kesinleşirse, TSK'dan çıkartılması kararı çerçevesinde tabancası, kılıcı, diploması alınacak. Artık "oramiral" rütbesini kullanamayacak. Orduevlerine, askeri kamplara giremeyecek. Ancak, emekli maaşını almayı sürdürecek.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber