Hafta sonu havalar nasıl olacak?-Haritalı

Hava sıcaklığı yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ocak 2015 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hafta sonu havalar nasıl olacak?-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Samsun, Hatay, K.Maraş, Osmaniye, Bayburt ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Bayburt ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, zamanla Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber