Bakan barajların son durumunu açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şu anda İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 74. Herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2015 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan barajların son durumunu açıkladı

Bakan Eroğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Sendikaların eskiden sadece problemleri getirdiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, şimdi sendikaların özellikle problemlerin çözümüne yönelik katkı vermek yönünde çalışma yaptığını kaydetti. Bakan Eroğlu, Memur-Sen'in 1 milyon üyesi için Türkiye'nin değişik yerlerine 1 milyon fidan dikilmesi hususunda protokol imzalayacaklarını vurgulayarak, bunun örnek bir çalışma olduğunu kaydetti. Geçen yılsonu itibarıyla da 3 milyar 250 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu belirten Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Gezi'de üç tane ağaç için ortalığı yakıp yıkanlara şunu teklif ediyoruz. Memur-Sen gibi gelin, hadi 1 milyon size çok gelir ama 10 tane ağaç dikin diyoruz. Fidanlar da bizden ücretsiz."

SORULARI CEVAPLADI

İmza töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Eroğlu, barajlardaki doluluk oranına yönelik bir soru üzerine barajlardaki doluluk oranının çok iyi olduğunu vurgulayarak, yağışlarda geçen yıla göre bu mevsimde Türkiye genelinde yüzde 83 artma görüldüğünü, uzun dönem ortalamalarına göre de yüzde 19 oranında bir artışın söz konusu olduğunu açıkladı.

"İstanbul barajlarında bütün basın mensupları ellerine cetvel alıp barajda su seviyesini ölçüyordu. Şimdi gitsin ama boğulmasın, aman dikkat etsin. Şu anda İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 74. Herhangi bir sıkıntı yok. Yalova'da da Gökçe Barajı doluyor" diyen Bakan Eroğlu, İstanbul'a, İzmir'e, yani Türkiye'de hiçbir yere geçen seneki kuraklığa rağmen bir sıkıntı yaşatmadıklarını kaydetti. Kar yağışının ise birkaç gün daha devam edeceğini ifade eden Bakan Eroğlu, bazı yerlerde kuvvetli yağışların gözlendiğine dikkat çekerek, vatandaşların Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı ikazlara uymalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber