'Tasarruflu olmalı' deyip almıyoruz!

Türk halkının yüzde 85'inin, evlerinde su ve elektrik tasarrufu sağlayan ürünlere sahip olmayı önemsediği, ancak sadece yüzde 45'inin bu özelliklere sahip ürünler kullandığı ortaya çıktı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Ocak 2015 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Tasarruflu olmalı' deyip almıyoruz!

Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat üreticisi Grohe'nin Türkiye'deki su kullanım alışkanlıklarının yanı sıra su ve enerji kullanımındaki tasarruf eğilimlerini belirlemek üzere gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk tüketicisinin yüzde 85'i ürün satın alacağı zaman elektrik ve su tasarrufu sağlamasını önemsiyor. Ancak araştırmaya katılanların sadece yüzde 45'i evinde su ve elektrik tasarrufu sağlayan bir ürüne sahip.

18 ilde, 18 yaşın üzerinde 1448 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 62'si su tasarrufunu önemserken, su tasarruf yöntemlerinin başında "el yıkarken, diş fırçalarken, traş olurken musluğu açık bırakmamak" geliyor.

Aynı araştırma, hanelerde içme suyu ve şişe su gibi ürünler için ortalama aylık 50 TL harcandığını gösteriyor. Katılımcıların yüzde 62'si içmek için "musluk suyu" kullanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber