e-avukat dönemi

Haber Giriş : 17 Temmuz 2006 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Barolar Birliği (TBB), gelişen teknolojiye ayak uydurdu ve avukatları sanal ortamda buluşturdu

Avukatlar sanal alemde buluşuyor. Türkiye Barolar Birliği (TBB), avukatla, avukatlık büroları ve avukatlık ortaklıkları için ?e-avukat? projesini hayata geçirdi.

Gelişen teknolojiye ayak uydurmak isteyen TBB, avukatları sanal alemde birleştirmeyi hedefliyor. Bir süre önce, ?e-avukat? dönemi başlatmak için kolları sıvayan TBB, ?av.tr? adıyla alan tahsisi yapmaya başladı. www.barobirlik.org.tr/av.tr adresinden yeni açılımını duyuran Türkiye Barolar Birliği, avukatlık mesleği içerisinde yer alan kişi ve kuruluşların bu hizmetten yararlanabileceğini duyurdu.

BARO TAKİP EDECEK

Yapılan başvuruların TBB tarafından incelenmesinden sonra başvuru sahipleri yeni alan adlarıyla hizmet görebilecekler. Avukatlar, avukatlık büroları, avukatlık ortaklıklarının buluşacağı adres, xyz (alanı isteyen kişi ya da kurum adı).av.tr olacak.

Bu adresten yararlanacak bütün avukatlar ve avukatlık kuruluşları, Avukatlık Kanunu ile birlikte, Reklam Yasağı Yönetmeliği ve meslek kurallarına da tabii olacak. Bu kurallara aykırı davranışlar barolar tarafından takip edilecek ve aksi davranışlara karşı müeyyide uygulanacak.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber