WhatsApp bilgisayara geldi

Popüler anlık mesajlaşma yazılımı WhatsApp'ın internet üzerinden bilgisayar yardımı ile kullanılan sürümü duyuruldu. Yeni sürüm telefon yardımı ile kullanılabiliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2015 10:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
WhatsApp bilgisayara geldi

Anlık mesajlaşma yazılımı WhatsApp artık bilgisayar yardımı ile internet üzerinden de kullanılabilecek. WhatsApp Web olarak adlandırılan yeni sürümü kullanabilmek için akıllı bir telefona ihtiyaç duyuluyor.

Yeni servisi kullanabilmek için öncelikle https://web.whatsapp.com/ adresine bilgisayardaki tarayıcı ile girmek gerekiyor. Sayfada bulunan QR kodu cep telefonu yardımı ile WhatsApp uygulaması (Menü / WhatsApp web) üzerinden okuttuktan sonra tarayıcı ile uygulama arasında bağlantı sağlanıyor. Bu işlemin ardından telefondaki mesajlar tarayıcıda da görüntülenebiliyor. Türkiye'de de bir güncelleme ile kullanılabilen yeni özellik bütün kullanıcılarda aktif olmadı. Önümüzdeki günlerde bütün abonelerin yeni servisi kullanmaya başlayacağı düşünülüyor.

Servis şimdilik sadece Android, BlackBerry ve Windows Phone işletim sistemli akıllı telefonlarla çalışıyor. WhatsApp'ın resmi bloğunda yapılan açıklamaya göre Apple'ın getirdiği kısıtlamalar sebebiyle servisin iOS sürümü şimdilik kullanılamayacak. Yani iPhone kullanıcıları WhatsApp'ı web üzerinden kullanamayacak.

WhatsApp'ın web sürümü için Google Chrome tarayıcısını kullanmak gerekiyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre önümüzdeki günlerde farklı tarayıcı destekleri de kullanıma sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber