Bir ilimize daha hızlı tren müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin il kongresine katıldı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 01 Şubat 2015 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir ilimize daha hızlı tren müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2017'de Afyon'dan hızlı trenle Ankara'ya, 2019'da da İzmir'e gidebileceğini duyurdu. Davutoğlu hızlı tren projesini "İstiklal treni" olarak belirlediklerini açıkladı.

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları:

Afyon'dan bu seçimde yüzde 75 bekliyorum. Haziran'a kadar köy köy sokak sokak dolaşacaksınız. Tüm şehirler bizim için özel. Ama Afyon'un bir özelliği var. Bizim için de öyle. Bu şehir baş verir baş eğmez. Kocatepe'den İzmir'e yürüyen İstiklal orduları dünyaya şunu haykırdı; Bu millet asla teslim olmaz. Bu millet onuruyla oynanmasına izin vermez ve taviz vermez.

"TÜRKİYE KOKARÇAY GİBİYDİ"

Afyon'da bir çay vardı adı kokar çay oldu mu akarçay? Kokarçay Afyon'a kötü kokular veriyordu ama ıslah ettik ve onu akarçay kıldık. Türkiye 2001'de kokarçay gibiydi, hortumlanan bankalar vardı, demokrasi kokmuştu, milli irade yerle bir olmuştu. Biz o günlerin Türkiye'sini ıslah ettik milli iradeyi egemen kıldık şimdi akarçay gibi. Bu demokraside herkesin kendi görevinin en iyi şekilde yaptığı gerçek bir iş biriliği var en önemlisi milli irade var. Artık IMF'ye 5 milyar dolar borç veren bir Türkiye var.

Kılıçdaroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda olduğunda her yer kokuyordu sadece yolsuzluk yolları akıyordu. Ülkenin iflas noktasına geldiği o dönemde esnaflar Başbakanlık'ın önünde yazar kasa fırlatıyordu.

Önceden İmam Hatip mezunuysanız devlet kapıları kapanıyor, ikna odalarına alınıyordunuz. Başörtülülere üniversite ve TBMM kapıları kapalıydı. Biz bunları açtık. Biz burada ayakta dururken bu milleti bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Allah, albayrak ve ezan muhabbetini bu ülkeden eksik etmesin. Küresel güç olmaya cihan devleti olmaya yürüyoruz.

AFYON'A HIZLI TREN

2017'de Afyon'dan hızlı trenle Ankara'ya, 2019'da da İzmir'e gidebileceksiniz. Adını 'İstiklal treni' koyacağız. Afyon'u merkez şehir haline getireceğiz. 86 yeni baraj ve göletle süslendi. İlçelerimize hastaneler yapmaya devam edeceğiz. Afyon sağlık hizmetlerinden pay almaya devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber