Hava Kuvvetleri'nde 'Volkan' seferberliği

Hava Kuvvetkleri Komutanlığı, Volkan-15 / 1 Tatbikatı'nın, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı tüm muharip unsurların komuta ve kontrolünü sağlayan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı tarafından tüm Türkiye hava sahasında muharip ve destek unsurlarının katılımıyla 07-13 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacağını açıkları.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Şubat 2015 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava Kuvvetleri'nde 'Volkan' seferberliği

Tatbikatın amacının büyük çaplı bir hava harekatının komuta ve kontrolünü tek merkezden yönetmek, hava harekatını geceden gündüze devamlılık arz edecek şekilde Milli ve NATO standartlarına uygun olarak planlamak ve icra etmek, birliklerin harbe hazırlık seviyelerini en üst seviyeye çıkarmak oluğu belirtildi.

Tatbikatın ilk bölümünde bilgisayar destekli ve sanal olarak gerçekleştirilecek. İkinci bölümünde ise 48 saatlik kesintisiz ve gerçek uçuşlu (500 uçuş sortisinin üzerinde) olarak yapılacak. Uçuşlu bölüme, Türk Hava Kuvvetleri bünyesindeki F-16, F-4E 2020 ve RF-4E tipi muharip uçakların yanı sıra, Havadan Yakıt İkmali, Havadan İhbar Kontrol, A400M, C130, C160, CN235 uçakları ile helikopterler ve tüm hava savunma sistemleri katılacak.

Tatbikat süresince gece ve gündüz olmak üzere 'Havadan Yere Taarruzlar, Devriye / Himaye Görevleri, Zamana Duyarlı Hedefleme Görevleri, Yakın Hava Desteği ve Arama Kurtarma / Muharebe Arama Kurtarma' yapılacağı belirtildi.

Haber: ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber