12 Şubat 2015'ten önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2015 00:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
12 Şubat 2015'ten önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Meksika'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küba'dan Meksika'ya hareket edecek.

- Erdoğan, Meksika'da Ulusal Vatan Anıtına çelenk koyacak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak.

- Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, baş başa görüşecek, heyetler arası görüşmelere katılacak.

- İki ülke arasındaki anlaşmaların imzalanmasının ardından Erdoğan ve Nieto, ortak basın toplantısı yapacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Nieto ve eşi Angelica Rivera Hurtado'nun onurlarına düzenlediği öğle yemeğine katılacak.

(Meksiko)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, JW Marrıot Otelde, okul aile birliklerinin yönetici ve üyeleriyle bir araya gelecek, parti genel merkezinde Almanya'nın Avrupa Birliği'nden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile görüşecek.

(Ankara/10.00/14.15)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, KKTC'de, Ercan Havalimanı'nda, yeni terminal binası ve pist temel atma törenine katılacak.

- Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edilecek Arınç, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu tarafından onuruna verilen öğle yemeğinde yer alacak.

- Arınç, Başbakan Yorgancıoğlu ile eş başkanlığını yapacağı teknik heyet kapanış oturumunun ardından İstiklal Marşı okuma yarışmasının ödül töreninde bulunacak ve KKTC turizm meslek kuruluşlarıyla toplantı yapacak, akşam yemeğine katılacak.

(Lefkoşa)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'da, AB Komisyonu üyeleri Johannes Hahn, Carlos Moedas, Pierre Moscovici'yle görüşecek, Avrupa Politika Çalışmaları Merkezi tarafından düzenlenen konferansta konuşma yapacak.

(Brüksel)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malezya'da, Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı Datuk Mustafa Mohamed ile görüşecek, Bilgi İletişim Teknolojileri Ulusal Araştırma Merkezi ve mikroçip üretim tesisini ziyaret edecek.

(Kuala Lumpur)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Azerbaycan'da, "Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu Toplantısı"na katılacak.

(Bakü)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'nın Avrupa Birliği'nden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ve Alman-Türk Parlamenter Grup Başkanı Michelle Müntefering'i kabul edecek.

(Ankara/10.45)

6- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kurtuluş haftası etkinliklerine, geleneksel yemek programına, Oniki Şubat Belediyesinin toplu konut temel atma törenine ve yemeğe katılacak.

(Kahramanmaraş/10.15-17.15)

7- TBMM'den

- Genel Kurul'da MHP'nin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler yapılacak.

- KİT Komisyonu'nda PTT'nin 2012 yılı hesapları ile Türkiye İhracat Kredi Bankasının (Türk Eximbank) 2011-2012 yılı hesapları incelenecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda torba kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

(14.00/10.30/14.30/12.00)

8- CHP Sözcüsü Haluk Koç parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'de hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah Hareketi'nin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlanmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, Aralık 2014'e ilişkin dış ticaret endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu, Tuzlaspor-Manisaspor, Gençlerbirliği-Eskişehirspor ve Galatasaray-Torku Konyaspor maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/13.30/Ankara/17.30/İstanbul/19.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 7. hafta maçında, Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda İspanya'nın Barcelona takımıyla karşılaşacak.

(Barcelona/22.00)

3- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanşında, Beşiktaş, İstanbul Üniversitesi BGD, Adana BOTAŞ Spor, Fransa'nın ESBVA-LM, Mersin Büyükşehir Belediyespor ise Belçika'nın Castors Braine takımlarıyla karşılaşacak.

(İstanbul/19.30/Villenneuve/21.00/Braine/21.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber