Hava sıcaklığı artıyor-Haritalı

Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2015 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hava sıcaklığı artıyor-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Balıkesir'in kuzeyi, Kırklareli'nin kuzey kıyı kesimleri, Muğla, Ankara, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Karaman, Kırşehir ile sabah saatlerinde Samsun ve Trabzon çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Balıkesir'in kuzeyi, Tekirdağ, Kocaeli, Çanakkale, Trabzon ve Samsun çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Akdeniz bölgesinin yüksek kesimleri ile Toroslar Mevkii'nde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE ZİRAİ DON UYARISI: Yurdun iç ve doğu bölgelerinde beklenen buzlanma ve don olayı ile birlikte zirai faaliyetlerin devam ettiği kıyı bölgelerimizden Batı Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında hafif, kıyıya bakan iç kesimlerde orta kuvvette don riski bulunduğundan tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber