Hani, havacılık tazminatı torba yasaya girecekti?

2013 yılından bu yana sendikalar gönüllü bir şekilde avutulmaya devam ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Mart 2015 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hani, havacılık tazminatı torba yasaya girecekti?

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü personeline havacılık tazminatı ödenmesi 2013'ten beri gündemde olmasına rağmen hiçbir gelişme kaydedilemedi.

Son olarak 2015 yılı Ocak ayında Büro Memur Sen yönetimi Bakan Eroğlu ile görüştü. Görüşme, sendika yönetimi tarafından şu şekilde yansıtıldı:

"Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan'ın Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşmeden Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarına havacılık tazminatının ödenmesiyle ilgili olumlu haber çıktı. Bakan Eroğlu, havacılık tazminatının genel seçim öncesi bakanlıkla ilgili çıkacak torba kanunun içerisinde yer alacağını söyledi."

Bugün 18 Mart ve seçim takvimi nedeniyle sınırlı sayıda konu Meclis'te görüşülecektir. Çok aksi bir durum olmadığı sürece Havacılık tazminatı bir kez daha bu yasama dönemine yetişemeyecektir.

Bakanından Milletvekiline, Bakan yardımcısından Müsteşarına herkes "gereken yapılacak" demesine rağmen hala sonuç alınamamıştır.

Daha önceki haberimizde de belirttiğimiz üzere, Havacılık tazminatı bütçeye yük olan bir konu değildir. Bu nedenle, bu ödemede yaşanan sorunun, sürüncemede bırakılmadan çözülmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber