Emniyet personeline bıyık yasağı

Haber Giriş : 02 Ağustos 2006 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

uygulamaya girerse, emniyet teşkilatının tepesindekiler bıyıklarından vazgeçmek zorunda kalacak

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği Taslağı, başta Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan olmak üzere teşkilatta 'bıyık' sıkıntısı yaşanmasına yol açacak. Yeni taslağa göre, sakal-bıyık bırakamayacak olan polis, kolye, künye, bilezik de takamayacak.

Kadın polis tırnak uzatamaz

1994 yılında yürürlüğe giren 'Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği'nde değişiklik öngören taslak hazırlandı. Buna göre eski yönetmelikte yer alan birçok 'yasak' yerini korurken, yeni yönetmelik taslağı özellikle kadın polislere yönelik yeni düzenlemeler getiriyor.

Mevcut yönetmelikte kadın amir ve memurlara yönelik yer alan ?Bayan amir ve memurlar, tırnak uzatamaz, makyaj ve saç modeli yapamaz, ziynet eşyası ve benzerlerini takamazlar. Saçlar kısa kesilir ve kakül bırakılamaz veya sadece topuz şeklinde toplanır. Saçların omuzlara dökülecek şekilde serbest bırakılması yasaktır" ifadesi değiştiriliyor. Taslakta bu maddenin yerine şu düzenleme öngörüldü:

?Bayan amir ve memurlar, tırnak uzatamaz, makyaj ve saç modellerinde abartıya kaçamaz, ziynet eşyası ve benzeri takılar takamazlar. Uzun saç bırakan bayanlar saçlarını toplar, dağınık bırakamazlar. Kısa saç bırakan bayanların saç uzunlukları omuz hizasını geçemez ve dağınık olamaz. Saç uzunluklarına bakılmaksızın, dağınık, dikkat çekecek ve resmi üniformaya yakışmayacak şekilde olamaz."

YIRTMAÇ DA LİSTEDE

Taslakta ?Sivil olarak görev yapan bayanlar, görev sırasında kolsuz ve çok açık yakalı gömlek bluz veya elbise, vücuda yapışan kot ve benzeri pantolonlar ile terlik ve sandalet tipi ayakkabı giyemezler. Etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olamaz" düzenlemesi de öngörülüyor

Düşük kemerli pantolon yaptırılmaz, giyilmez...

Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir.

Üniforma ile birlikte bu yönetmelikte belirtilen teçhizat ve işaretler dışında kolye, künye, bilezik, küpe, madalyon, rozet ve benzerleri takılamaz.

Resmi kıyafetle birlikte kıyafetin içerisine dışarıdan görülebilecek şekilde sivil kazak, yelek ve benzeri giyecekler giyilemez. Erkek personelin siyah, bayan personelin ise ten rengi, şeffaf ve parlamayan çorap giymesi zorunludur.

Resmi kıyafetler eskimiş dahi olsa emniyet hizmetleri sınıfı personeli dışındaki kişiler tarafından giyilemez ve bu kişilere verilemez.

Branş ve rütbe işaretleri sökülmek suretiyle resmi kıyafetler sivil kıyafete dönüştürülerek kullanılamaz, resmi pantolon, sivil gömlek, kazak, ceket gibi şeylerle birlikte giyilemez, resmi kıyafetlerin üzerine sivil palto, pardesü ve benzerleri giyilemez.

Düşük kemerli pantolon yaptırılmaz ve giyilemez.

Sivil elbise ile çalışanlar, mülki idare amiri tarafından mevsim veya görev gereği başka türlü giyime izin verilen haller dışında, elbise ve gömlek giymiş ve kravat takmış olarak görevde bulunmak zorundadırlar. Elbiseler temiz, düzgün, ütülü ve sade; ayakkabılar ise kapalı, temiz ve boyalı olmalıdır.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber