Otomobile karşı 3 bin TL fidye iddiası

Konya'dan iki farklı otomobil kiralama şirketinden aynı gün kiraladıkları iki otomobili kaçıran ve GPS cihazından en son Ankara'da oldukları tespit edilen üç kişi, araçlara karşılık şirketten 3'er bin lira istedi. Araç sahipleri talebi reddetip emniyete başvurdu. Polis ekipleri şimdi GPS cihazları sökülerek kayıplara karışan araçları arıyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Mart 2015 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Otomobile karşı 3 bin TL fidye iddiası

İddiaya göre, geçen pazartesi günü saat 13.30 sıralarında Konya'da İsmet Karakaya'ya ait otomobil kiralama işyerine gelen biri kadın üç kişi bir otomobili 80 TL'ye kiraladı. Aynı kişiler, bir saat sonra da aynı caddedeki Mehmet Erçevik'e ait otomobil kiralama işyerine gelip yaklaşık 70 bin lira değerindeki aracı 600 lira karşılığında 3 günlüğünü kiraladı. Zanlılar, akşam saatlerinde İsmet Karakaya'nın işyerine gelip, Ankara'ya gideceklerini söyleyip bir günlük daha kira bedeli ödeyerek işyerinden ayrıldı.

İsmet Karaya ve Mehmet Erçevik, aynı gün gece yarısı kiralanan otomobillerinin Ankara'ya gittikten sonra uydu takip cihazının söküldüğünü fark edip polis merkezine ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Otomobilin kızı Aysel Yaprak adına kayıtlı olduğunu belirten İsmet Karakaya, aracı kiralayan kişilerin cep telefonuna mesaj gönderdiğini ve bunun üzerine 2 kişinin kendisini telefonla aradığını belirtti. Kiralayan 2 kişinin otomobille getirip teslim etmek için 3'er bin lira istediğini öne süren Karakaya, ''Benden para isteyip, 'Mesleğimiz bu kusura bakma' diye cevap verdiler'' dedi. Zanlıların izine henüz ulaşamayan polis, araçlarla şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber