Eş sicili bozuk subay komutan olamayacak

Haber Giriş : 05 Ağustos 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerlerin görevlendirilmesinde artık 'eşlerinin sicili' de rol oynacak. 'Harp Akademileri Kanunu ile Harp Okulları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı'na göre karargâh subayı olmak için sadece adayın değil, eşinin sicili de etkili olacak.

Genelkurmay Başkanlığı'yla Milli Savunma Bakanlığı'nın birlikte hazırladığı ve TBMM'ye gönderilen tasarının gerekçesinde, Harp Akademileri Komutanlığı'nda (HAK), Kuvvet Harp Akademileri bünyesinde özellikle yüzbaşı, binbaşı ve yarbay rütbelerindeki subayların çağın dinamik eğitim yapısı içerisinde askeri, siyasi ve ekonomik konulardaki güncel gelişmeler paralelinde öğrenime tabi tutulmasını sağlamak amacıyla, 'komutanlık ve karargâh subaylığı' öğrenimi verilmeye başlandığı belirtildi.
Yeni düzenlemeyle karargâh subayı olmak için eşlerin sicili de önem kazandı. Üç sicil amirinden en az ikisi tarafından kendisi veya eşinin tutum ve davranışlarından dolayı akademiye girmeye layık görülmeyerek hakkında olumlu nitelik belgesi verilmeyen subaylar komutanlık ve karargâh subaylığı öğrenimine alınmayacak. Bu öğrenime kurmay hariç tüm subaylar, astsubaylıktan subaylığa geçenlerden en az dört yıllık fakülte veya yüksekokul bitirenler ile sözleşmeli subaylardan muvazzaf subaylığa geçenler katılabilecek.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber