Görme özürlü öğretmen AİHM'e gidiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ağustos 2006 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, 18 yıllık görme engelli tarih öğretmeni Ali Ercan, bugüne kadar görev yaptığı okullarda, ''eğitime engel olduğu'' gerekçesi ile sürgün edildiğini ve haksızlığa maruz kaldığını iddia ederek, son aldığı kınama cezasına yaptığı itirazdan da sonuç alamadığını belirterek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) dava açmaya karar verdiğini söyledi.

Abdulkadir Paksoy Lisesinde görevini sürdüren Ali Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesini bitirdikten sonra büyük mücadelelerle başladığı ve severek yaptığı mesleğinde sürekli haksızlığa uğradığını, engellemelere maruz kaldığını, mücadeleci olması dolayısıyla da sürekli üzerine gelindiğini savundu.

Son olarak görev yaptığı Abdulkadir Paksoy Lisesinde, okul idaresi ile arasında yaşanan bazı sorunlar nedeniyle kınama cezası aldığını ifade eden Ercan, ''Haksız bir şekilde aldığım kınama cezasına yaptığım itiraz da Seyhan Kaymakamlığı tarafından reddedildi. Bilgi edinme yasası kapsamında avukatım aracılığıyla yaptığım başvurularda sicilime hiç de hak etmediğim notlar düşülerek geleceğimle oynandığını saptadık. Bunla ilgili de açtığımız dava sürüyor'' dedi.

Yaşadıklarının kendisini çok üzdüğünü ifade eden ve özrünün mesleğini icra etmeye engel olmadığını belirten Ercan, şunları kaydetti:

''Bu davranışlar dolayısıyla artık mesleğimden olacağım endişesine kapıldım. Bugüne kadar mesleğim için mücadele etmiştim ama şimdi onurum için mücadele edeceğim. Verilen ve son dönemde artan kınama cezalarına yaptığım itirazlardan da sonuç alamayınca sorunumu AİHM'e taşımaya karar verdim.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber