El feneri ışığında ödevlerini yapıyorlar

Babaları yatalak. Tek gözlü evin elektriği borcundan dolayı kesildi. 4 çocuk komşudan şarj ettikleri el feneri ışığında ders çalışıyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mayıs 2015 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
El feneri ışığında ödevlerini yapıyorlar

Kars'a 25 kilometre uzaklıkta bulunan Hacıveli köyünde çobanlık yapan 41 yaşındaki Celalettin Uysal, bundan üç ay önce beyin damarlarındaki tıkanma nedeniye yürüyemez hale geldi. Tek odalı eski evde dört çocuğu ve eşi ile yaşayan Uysal, elektrik borcunu ödeyemeyince, evlerinin elektriği kesildi. Ekmek alacak paraları olmayan Uysal ailesine şimdi komşuları yardım ediyor. Çocukları 11 yaşındaki Alev, 9 yaşındaki Canan, 8 yaşındaki Caner ve 5 yaşındaki Taner'in komşulardan şart ettiği elektrikli feneriyle ders çalıştığını söyleyen anne Urfagül Uysal tek isteğinin eşinin bir an önce sağlığına kavuşması olduğunu söyledi. Eşinin durumuna ve karşılaştıkları çaresizliğe çok üzüldüklerini belirten anne Uysal, şöyle dedi:

"Eşim yatalak ve iş göremez duruma düştü. Çalışanımız yok, komşuların yardımı ile ayakta durmaya çalışıyoruz. Köydeki çobana tahsis edilen eski bir evde kalıyoruz. Borçtan dolayı 8 aydır elektriğimiz kesik, karanlıkta yaşıyoruz. Evde yiyecek ekmeğimiz bile yok. Çocuklarım küçük ve okula gidiyorlar, dersleri çok iyi. Okuldan geldiklerinde 'bizim neden elektriğimiz yok' diye ağlıyorlar. Yaşamak için yetkililerden yardım istiyorum."

'Lütfen yardım etsinler'

Rahat bir ortamda ders çalışmak istediğini vurgulayan 4'üncü sınıf öğrencisi Alev Uysal ise, "Elektriğimiz olmadığı için ders çalışamıyoruz, televizyon izleyemiyoruz. Lütfen bize yardım etsinler. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum. Babamın hastalığına, hem de elektriğimizin olmayışına çok üzülüyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber