Oral Çalışlar: GYV 17 Aralık'ı yalıdan izledi

Gazeteci Oral Çalışlar, 17 Aralık günü paralel yapıya bağlı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın kendisini kahvaltıya çağırdığını, bu sırada darbe girişiminin başladığını söyledi. Çalışlar kahvaltı için Kuzguncuk'taki yalıda toplandıklarını ifade etti.

Haber Giriş : 16 Mayıs 2015 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oral Çalışlar: GYV 17 Aralık'ı yalıdan izledi

Taraf Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar, Paralel Yapı'nın önde gelen isimlerinin 17 Aralık günü olanları Kuzguncuk'taki yalıdan izlediğini söyledi.

Kanal A'da konuşan Oral Çalışlar, "17 Aralık sabahı ben Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yönetim kurulu tarafından sabah kahvaltısına çağrılmıştım. Mustafa Yeşil, Erkam Tufan Aytav, Tercan Baştürk gibi cemaatin önde gelen isimleriyle kahvaltı ediyorduk Kuzguncuk'taki yalıda. Tam o sırada operasyon başladı" ifadelerini kullandı.

O YALI HAFIZ AHMET PAŞA YALISI

2006'da Hafız Ahmet Paşa Yalısı'na bir şekilde yerleşen paralel yapı, buraya 2 bin 534 TL kira ödüyor. Ancak yalının normal kira değeri 50 bin TL.

Geçtiğimiz Şubat ayında Yeni Akit Gazetesi konuyu haberleştirmiş, skandalı ortaya çıkarmıştı. Paralel yapıdan gelen açıklamada kullanılan ifade ise oldukça ilginçti. "Yalı" kelimesini kullanmamaya çalışan paralel yapı temsilcileri Hafız Ahmet Paşa Yalısı için "vakıf binası" ifadesini kullanmayı tercih etmişti.

Taraf gazetesinde yaşanan ayrılığın ardından, Paralel Yapı'nın kendisine ulaştığını söyleyen Çalışlar, kendisinden "Taraf operasyonunun arkasında cemaat yoktur" diye demeç verilmesinin istendiğini söyledi. Çalışlar "Bugün gözüküyor ki Taraf gazetesi cemaatin en militan gazetesi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber