Memur-Sen'den Kamu-Sen'e eleştiri

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2006 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, toplu görüşme masasında tüm yetkileri kendinde sanan Türkiye Kamu-Sen'in, esas gündeme geçilmesini geciktirdiğini söyledi.

Turbay, Memur-Sen'in Sıhhiye'de kurduğu toplu görüşme çadırında yaptığı açıklamada, toplu görüşmelerin ilk turunda Türkiye Kamu-Sen'in takındığı tutumu eleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen ve Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın tüm yetkileri kendinde sanarak hareket ettiğini savunan Turbay, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in "Heyet başkanı Akyıldız, ondan söz alacaksınız" diyerek, bu duruma izin verdiğini belirtti.

Turbay, Türkiye Kamu-Sen'in takındığı bu tutumun toplu görüşmelerde esas gündeme geçilmesini engellediğini kaydetti.

Turbay, 3 konfederasyonun, memur maaşlarına enflasyon farkları nedeniyle yapılacak ek zammın 2006 Ocak ayından itibaren geçerli olması yönünde görüş açıkladıklarına dikkati çekerek, Türkiye Kamu-Sen'in, ilk görüşmede talebini Nisan ayına çekmesine tepki gösterdi.

Yaklaşık 300 belediyede imzaladıkları sosyal denge sözleşmelerinin toplu görüşme masasında bir konfederasyon başkanı tarafından "hukuksuz" olarak değerlendirildiğini aktaran Turbay, "Yapılan tüm sözleşmeler hukukidir. Bir konfederasyon başkanın bu tür bir değerlendirmede bulunabilmesini yadırgıyoruz" diye konuştu.

İTFAİYE VE ZABITA MEMURLARI

Turbay, ayrıca yıllardır itfaiye ve zabıta memurlarının haklarının gasp edildiğini dile getirerek, bu görevleri üstlenenlere ek ödeme yapılması konusunda ısrarcı olacaklarını bildirdi.

İçişleri Bakanlığına da eleştiriler yönelten Turbay, şöyle konuştu:

"İçişleri Bakanlığı, kovuşturmada, soruşturmada aslan kesiliyor.

Ama belediye başkanları maaşları ödeyemediklerinde, 'Onlar katma değerli kurumlar, takdir belediye başkanlarında" diyerek işin içinden sıyrılıyor. Biz bu sorunların ortadan kalkması için mahalli idarelerin bir devlet bakanlığına bağlanmasını ya da Yerel Yönetimler Bakanlığının kurulmasını istiyoruz." Açıklamaya, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ve konfederasyona bağlı bazı sendikaların genel başkanları da katılarak destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber