'Kadın muhtar'a kadın polis dayağı

Haber Giriş : 17 Ağustos 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümüşsuyu Mahallesi Muhtarı Çiğdem Nalbantoğlu, Beyoğlu'nda bara giderken 20 polis tarafından tartaklandığını iddia etti

Feminist kadınların kurduğu Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı'nın kurucu üyelerinden olan Gümüşsuyu Mahallesi Muhtarı Çiğdem Nalbantoğlu, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerce tartaklandığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Nalbantoğlu, savcılığa yaptığı suç duyurusunda olayı şöyle anlattı: "Cuma günü saat 23.30 suları İ.Y. adlı arkadaşımla Neva adlı bir bara giderken iki kadın polis bizi durdurup kimliklerimizi istedi. Çantamı aradılar. Fihristimi karıştırırken eski ilçe emniyet müdürlerinin telefonunu görünce şaşırdılar. Muhtar olduğumu söyledim. Bana yeni ilçe emniyet müdürünün 'ne kadar travesti, i..., o... varsa hepsinden iğrendiği için defterlerini düreceğiz' dediğini söylediler. 'Nasıl böyle söylersiniz?' dedim. Anında tavırları değişti, GBT'ye (Genel Bilgi Toplama) gidiyorsun' diye zorla sürükleyip ittiler. 'Suçlu olsam muhtarlık yapabilir miyim?' diye bağırdım. İkisi kadın 20'ye yakın polis vardı. Bir erkek polis ağza alınmayacak küfürler edip saldırdı. Sonra beni tartakladılar."

Muhtar içki içer mi?

Olayların polis kamerası ve tesadüfen olay yerinde bulunan bir haber ajansı kamerasıyla kayda alındığını belirten Nalbantoğlu, şikâyetçi olacağını söyleyerek polis merkezine gittiğinde ise Adli Tıp'a götürüldüğünü anlattı: "Polisler, Adli Tıp'a alkol raporu için götüreceklerini söylediklerinde, şikâyetimi geri aldığımı söyledim. Ancak zorla kelepçeleyerek beni arabaya bindirdiler. Daha sonra Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne gidip muayene oldum."

Emniyette ifadesi alındıktan sonra "görevli memura hakaret ve icrai rezalet çıkarmak"tan 50 YTL idari para cezası alan Nalbantoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Beyoğlu polisi: Bize hakaret etti

Olaydan sonra bir açıklama yapan Kaymakam Kamil Başar, Nalbantoğlu'nun o gece alkollü olduğu ve polise hakaret ettiği yönünde polis tutanakları olduğunu söylerken, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Muhtar Nalbantoğlu'nun iddialarını yalanladı.

Nalbantoğlu'nun olay gecesi, görevli polis memurlarına hakaret edip zorluk çıkardığını söyleyen yetkililer, olayın Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirildiğini, adli tahkikatın da devam ettiğini belirtti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber