TCDD: Trenlerde haremlik selamlık uygulaması yok

TCDD Genel Müdürlüğü: - "Trenlerde haremlik selamlık uygulaması bulunmamaktadır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2015 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TCDD: Trenlerde haremlik selamlık uygulaması yok

TCDD Genel Müdürlüğünce, yolcu trenlerinde haremlik selamlık uygulamasının bulunmadığı bildirildi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında "trenlerde harem selamlık döneminin başladığına ilişkin" haberler yer aldığı ifade edilerek, bunların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Trenlerde yolcu talep ve şikayetleri ile dünya demiryolu işletmeciliği kriterlerine göre belirlenmiş üç farklı vagon tipine göre bilet satışı gerçekleştirildiğine işaret edilen açıklamada, buna göre, pulman vagonlardaki koltuklar için aynı anda yapılan satışlarda farklı cinsiyetlere bilet verildiği kaydedildi. Açıklamada, farklı zamanlarda birbirinden bağımsız yapılan satışlarda ise erkek yanına erkek, kadın yanına kadın yer satışı yapıldığına, bu uygulamanın karayolunda da bulunduğuna işaret edildi.

Dört kişilik ve yatarak seyahat imkanı verilen kuşetli vagonlar için ise kompartımanın tamamının satın alınması dışında, farklı cinsiyetlerden yolculara bilet satışı yapılmadığı vurgulanan açıklamada, buna karşın aynı cinsiyetten olması kaydıyla birbirini tanımayan yolculara bilet satışı yapıldığı belirtildi.

İki kişilik seyahat olanağı sağlayan yataklı vagonlara yönelik aynı anda satılmak kaydıyla cinsiyet farkı gözetmeksizin iki kişiye veya ücret farkını ödemek koşuluyla tek kişiye bilet satışı yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yataklı ve kuşetli vagonlar uzun süreli ve geceyi de kapsayacak şekilde sefer yapan konvansiyonel trenlerde bulunmaktadır. Kuşetli vagon kompartımanlarında birbirini tanımayan farklı cinsiyetlerden yolcuların bir arada seyahat etmek zorunda kalmaları özellikle bayan yolcular ile iki kişilik ailelerin aşırı yoğunlukta şikayetine sebebiyet vermektedir. Bu itibarla gelen talepler üzerine uygulama izah edilerek ailelere kompartımanın tamamına ait biletleri satın almaları tavsiye edilmektedir. Bu vagonlarda genellikle 3 veya 4 kişilik aileler seyahat ettiğinden kompartımanın tamamı satın alınarak bu tür şikayetler engellenmektedir.

TCDD, dünya demiryolu işletmecilik standartları, 159 yıllık işletmecilik deneyimi ve yolcu memnuniyeti ilkeleriyle satış politikalarını belirlemektedir. Söz konusu haberde iddia edildiği gibi trenlerde haremlik selamlık uygulaması bulunmamaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber