SSK hastanelerindeki yoğunluğu azaltmak için belli bir ücret karşılığı gönüllü çalışma uygulaması başlatılıyor.

Haber Giriş : 28 Şubat 2004 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK hastanelerindeki yoğunluğu azaltmak için belli bir ücret karşılığı gönüllü çalışma uygulaması başlatılıyor.

SSK hastanelerindeki yoğunluğu azaltmak için SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü, yeni düzenlemelere gidiyor. Başlatılacak mesai sonrası gönüllü uygulaması ile SSK hekimleri belli bir ücret karşılığı mesai sonrasında ameliyat dahil her türlü tedavi hizmeti verebilecek.

Diğer bir uygulama ile de bir ay sonrasına gün verilen hastalar hangi branşta olursa olsun özel hastahanede ameliyat olabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, cerrahi hastaların istedikleri özel hastahanede ameliyat olmalarını temin edecek düzenlemeyi en kısa zamanda hayata geçireceklerini açıkladı. Başesgioğlu, Sağlık Bakanlığı'nın özel hastanelerle paket program konusunda anlaştığını, aynı anlaşmayı üniversite ve özel hastahanelerle kendilerinin de yapacağını söyledi.

SSK'yı başkanlık olarak Sağlık İşleri ve Sigorta İşleri Genel Müdürlükleri olarak yapılandırdıklarını anlatan Başesgioğlu, "SSK'da 35 milyonu aşkın bir nüfusa hizmet verilmektedir. Fiziki imkanların yetersizliği sebebiyle hastahanelerimiz büyük bir yoğunluk yaşamaktadır. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız protokol uyarınca Türkiye genelinde bütün hastalarımızın Sağlık Bakanlığı ve SSK hastanelerinden ortak yararlanmalarını sağladık" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber