TOKİ'den konut edinme rehberi...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2006 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut sahibi olmak isteyen vatandaşların İdare'ye yönelttiği soruların yanıtlarını içerecek şekilde, ''Konut Edinme Rehberi'' hazırladı.

Toplam 45 sayfalık kitapçık boyutunda hazırlanan rehberde, ''TOKİ'den konut alma şartları, konut teslim süreleri, konut tapularının ne zaman verildiği, konutları başvuru şekli, başvuru sırasında istenen belgeler'' gibi genel bilgiler veriliyor.

Ayrıca, yoksul grup, alt gelir grubu, dar ve orta gelir grubuna yönelik projeler, talep örgütlenmesi, gecekondu dönüşüm projeleri, arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı projeleri, tarımköy projeleri, satış yöntemleri, kredi uygulamaları hakkında vatandaşların yönelttiği veya yöneltmesi muhtemel soruları yanıtlanıyor.

''Konut alanların borç bakiyesini nasıl erken ödeyebileceği, satın alınan konutta sorun çıkması halinde kime-nasıl başvurulacağı, konutların özellikleri, taksit ödemelerinin gecikmesi halinde ne olacağı'' gibi bir çok konuda ayrıntılı bilgi veriliyor.

İlk aşamada 10 bin adet basılan rehber, idareye başvuran vatandaşlara doğrudan verilirken, yazılı bilgi isteyenlere posta yoluyla ulaştırılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber