İşte Diyarbakır'ın kriminal fotoğrafı

Olaylarla ilgili hazırlanan raporlara ulaşıldı. Olayların ardından bazı araçlarda ve kişilerin üzerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ele geçirildiği ortaya çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Haziran 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte Diyarbakır'ın  kriminal fotoğrafı

Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran'ın öldürülmesinin ardından HDP'li üç kişinin daha yaşamını yitirdiği olaylarla ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında kentte ilginç olayların yaşandığı ortaya çıktı. Yaşanan gelişmeler hakkında güvenlik birimlerince hazırlanan raporlarda kentin değişik bölgelerinde şüpheli araçlar ve kişiler üzerinde yapılan aramalarda ele geçirilen silah ile mühimmatların ayrıntılarına yer verildi.

7 Haziran genel seçim sonuçlarının kutlandığı Diyarbakır'da, arka arkaya yaşanan cinayetlerle gerilen ortamın yansımaları devam ederken, olaylarla ilgili başlatılan adli soruşturmalarda önemli bilgilere ulaşıldı. Olaylar hakkında güvenlik birimlerince hazırlanan raporlarda, kentte oluşturulmak istenen ortamın ipuçları yer aldı. Milliyet, operasyonların detaylarına yer verilen bu raporların ayrıntılarına ulaştı.

Cephanelik gibi...

Kentte görev yapan güvenlik birimlerince; gerek Hüda-Par, gerekse HDP'lilere yönelik yapılan operasyonlarda şu gelişmeler yaşandı:

Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran, sol kolunun alt kısmından aldığı ateşli silah yarası ile yaşamını yitirdi. Bu olayın ardından kentin farklı bölgelerinde gelişen olaylarda, Bayram Özelçi, Mehmet Emin Ensen ve Bayram Dağtan öldürüldü.

Olayların ardından gözaltına alınan Hüda-Par yanlılarından Yunus Tatar (27), Mehmet Akif Bulvarı üzerinde, silah kabzesinin bölgede görev yapan Çevik Kuvvet polislerince görülmesi sonrasında gözaltına alındı. Tatar'ın üzerinde bir adet "kuru sıkıdan bozma" 7.65'lik Pierro Baretta marka tabanca ve 7 adet mermi bulundu.

Hüda-Par yanlısı Mehmet Yalçın (35), şüphe üzerine Fabrika Caddesi üzerinde durdurularak gözaltına alındı. Yalçın'ın üzerinde bir adet İspanyol yapımı 7.65'lik silah ve 8 adet mermi ele geçirildi.

Hüda-Par yanlısı Cihan Aslan (35), Şehitlik Caddesi üzerinde 06 R 5974 plakalı bir araç içinde bulunduğu sırada durumundan şüphe edilmesi üzerine gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada 1 adet av tüfeği 152 fişek, 3 adet içi fişek dolu şarjör, 1 adet ağaç sopa ve Hüda-Par bayrağı bulundu.

Hüda-Par yanlısı Mahmut Çerioğlu (20), Dr. Şeref İnalgöz Caddesi üzerinde kullandığı 21 GF 860 plakalı araç içinde yakalandı. Araçtaki aramada, 1 adet ruhsatsız pompalı av tüfeği, 1 adet yarı otomatik 12 mm.lik ruhsatlı av tüfeği, 150 adet av tüfeği fişeği, 1 adet askeri yeşil renkli av yeleği, 1 adet siyah maske, 1 adet siyah şapka ele geçirildi.

n Hüda-Par yanlısı diyadin Gümüş (21), gözaltına alınırken üzerinde, namlusuna mermi sürülmüş bir adet 7.65'lik Kırıkkale tabanca ve 12 adet mermi bulundu.

Hüda-Par yanlısı Ramazan Menekşe, Özel Harekat polislerince Şehitlik'teki evinde gözaltına alındı. Menekşe'nin üzerinde "kuru sıkıdan bozma" bir adet 6.35'lik tabanca ve 6 mermi bulundu.

Şüphe üzerine durdurulan 47 KF 141 plakalı araçtaki aramada, 5 adet av tüfeği, 81 av tüfeği fişeği, 4 adet Kaleşnikof otomatik tüfek, 9 adet tam dolu şarjör, çok sayıda mermi, 1 adet Çek yapımı makineli tabanca, 2 adet dolu şarjör, 1 adet Glock tabanca, 1 adet mermi dolu Glock şarjörü, çok miktarda Glock mermisi ele geçirildi.

Hüda-Par yanlılarına ait olduğu anlaşılan ve Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nin önünde bulanan araçta yapılan aramada ise 4 adet Kaleşnikof tüfek ve 8 adet şarjör, 1 adet Uzi tam otomatik tüfek ve 2 adet şarjör, 4 adet av tüfeği ve çok sayıda fişek, 1 adet pompalı av tüfeği, 1 adet Glock tabanca ve 5 kutu Glock mermisi, 5 adet ağaç sopa ve 1 adet dürbün bulundu.

Ayrıca farklı yerlerde yapılan aramalarda "kuru sıkıdan bozma" 7.65'lik adet 1 tabanca, Kırıkkale marka 7.65'lik 2 adet tabanca, 2 adet av tüfeği ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber