Kopyalanmış cep mağduru hakem heyetine başvuracak

Haber Giriş : 23 Ağustos 2006 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Eskişehir Şube Başkanı Libabiye Mutlu, kaçak veya kopyalanmış cep telefonlarından mağdur olan tüketicilerin sorunları için hakem heyetine başvurabileceklerini bildirdi.

Mutlu, yazılı açıklamasında, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun ayıplı mallara ilişkin 4. maddesinde ayıbın tanımlandığını belirterek, kaçak veya kopyalanmış cep telefonlarının ayıplı mal kapsamında olduğunu kaydetti.

Kaçak ve elektronik bilgisi değiştirilmiş cep telefonlarının Telsiz Kanunu 25. maddesi kapsamında kullanımının mümkün olmadığını ifade eden Mutlu, şunları bildirdi: 'Cep telefonlarında hukuki anlamda bir ayıp söz konusu olduğundan ayıplı mal olarak değerlendirilmesi gerekir. Kaçak veya kopyalanmış cep telefonları yüzünden mağdur olan tüketiciler, sorunları için hakem heyetine başvurabilecek. İlgili yasanın 4. maddesine göre, tüketicini maldaki ayıbı üreticiye, ithalatçıya veya satıcıya bildirmelidir. Tüketiciler, uyuşmazlıkların çözümü için değeri 724,99 YTL'nin altındaki mobil telefonlar için Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine, değeri bu miktarın üzerindeki mobil telefonlar için de Tüketici Mahkemelerine başvurabilir.'

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber