Erdoğan'dan Çelik'e 'Bu işi çöz' direktifi

Haber Giriş : 27 Ağustos 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın '100 Temel Eser' listesinde yer alan bazı kitaplarda, Cumhurbaşkanı Sezer'e hakaret içeren bölümlerin bulunması, müstehcen ve küfür içeren sözcüklere yer verilmesi tartışılmaya devam ederken, konuya ilişkin olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i arayarak uyardığı ortaya çıktı. Erdoğan'ın, '100 Temel Eser' kapsamında İlkbiz Yayınevi tarafından 'Türk Manilerinden Seçmeler' kitabında yer alan 'Ecevit'in kafası, Cum Sezer'in sopası, Aptal olduk hepimiz, Kafaları kopası' ifadelerinin ortaya çıkmasının ardından Çelik'e 'Bu işi çöz' dediği ve uzun süre telefonda bilgi aldığı belirlendi.

MEB, YAYINEVLERİNE DAVA AÇIYOR

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise bu gelişme üzerine argo ifadeler kullanarak MEB logolu kitap basan yayınevlerine dava açacaklarını söyledi.

Çelik 'İçinde Cumhurbaşkanı'na veya bir başkasına hakaret içeren bir kitabın okullara, öğrencilere tavsiye edilmesi, söz konusu olmaz. Birisi tutup da belden aşağı müstehcen ifadelerle antoloji hazırlarsa ve 'MEB çocuklara şiir tavsiye etti' diye verirse bunda günahımız aranmaz. Piyasalardaki kitapları her gün kontrol edecek halde değilim. Argo ve küfür içeren kitaplar ihbar edilirse logomuzu taşıdığı için dava açarım'' diye konuştu.

HER GÜN KONTROL MÜ EDEYİM?

Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: Bakan olarak okullara küfür dolu kitabı tavsiye etmemi kim niçin aklından geçirebilir. Bugüne kadar benim ağzımdan küfürlü kelime mi çıktı? Piyasalardaki kitapları her gün kontrol edecek halde değilim. Böyle bir yetkim de yok, böyle bir imkanım da yok.'

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber