Memurların gözü Bakanlar Kurulu'nda

Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAKLAŞIK 2 milyon memur ve ailelerinin gözü, bugün yapılacak Bakanlar Kurulu'nda olacak. Memurlara yüzde 4'lük zam teklif eden hükümet, bu rakamın üstüne çıkıp çıkmayacağını Bakanlar Kurulu'nda karar bağlayacak. Pazartesi günü yapılacak kurul toplantısının ardından hükümet salı günü son teklifini memur konfederasyonlarına sunacak. Bu çerçevede ya memurlarla hükümet arasında mutabakat zaptı imzalanacak ya da konu Uzlaştırma Kurulu'na taşınacak.

MASADAN KALKTILAR

Hükümet ve memur konfederasyonları arasındaki toplu görüşme düğümü, bugün yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısından çıkacak kararla çözülecek. Hükümet, 15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmelerin ikinci turunda memura yüzde 4'lük zam önerirken, bu rakamı hakaret olarak gören sendikalar, toplu görüşme masasını terk etmişti. Bunun üzerine, toplu görüşmeleri hükümet adına yürüten Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, konuyu pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu'na taşıyacaklarını açıklamıştı. Buna göre, hükümetin memura 2007 yılı için önerdiği yüzde 4'lük zam önerisi, Bakanlar Kurulu'nda ele alınacak. Bütçe dengesini ve enflasyon hedefini dikkate alacak olan hükümet, yüzde 4'lük oranın üzerine çıkıp çıkamayacağını netleştirecek. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Bakanlar Kurulu'nda, konuya son nokta konacak.

Görüşmelerde son tur yarın

BAKANLAR Kurulu'nda ortaya çıkacak sonuç doğrultusunda, hükümet ve memur konfederasyonları, 29 Ağustos Salı günü son kez bir araya gelecek. Bu görüşmede, 2006 yılı için memurlara verilmesi öngörülen 2.38'lik enflasyon farkının geçerlilik tarihi ve 2007 yılı zammı masaya yatırılacak. Kamu İşveren Kurulu ve memur konfederasyonları, hükümetin önereceği son rakamı ele alacak ve uzlaşma sağlanması halinde, mutabakat zaptı imzalanacak. Memur konfederasyonlarının itiraz etmesi halinde ise konu, Uzlaştırma Kurulu'na gidecek. Kurul'nun beş gün içinde vereceği karara tarafların katılması halinde, oluşturulacak mutabakat metni, Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Uzlaşmazlık halinde de yine sonuç Bakanlar Kurulu'na gönderilecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber