Üniversiteli, lise diploması ile KPSS'ye giriyor

Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çok sayıda üniversite öğrencisi, mezun olduktan sonra iş bulamama endişesiyle devlet memuru olabilmek için lise diplomasıyla KPSS'ye giriyor.

Memur-Sen ve Selçuk Üniversitesi'nden edinilen bilgiye göre, işsizlerin ve hatta düşük maaşla özel sektörde çalışan işçilerin bile en büyük umudu olan devlet memurluğu için açılan KPSS'ye, yüz binlerce genç başvuruyor. KPSS, lise mezunu ve 4 yıllık üniversite mezunlarına ayrı ayrı yapılıyor ve sorular da düzeye göre farklı oluyor. Lise soruları, üniversiteliye oranla daha kolay çıkıyor.

KPSS'de yüksek puan almak, devlet memurluğunun önünü açıyor. Bu yüzden çok sayıda üniversite öğrencisi, mezun olduktan sonra iş bulamama endişesiyle bugünden memur olabilmek için lise düzeyinden sınava giriyor. Lise düzeyindeki sınava girerek yüksek puan alan öğrenciler, memurluk şansını artırabiliyor.

Selçuk Üniversitesi yetkilileri, birçok öğrencilerinin kendilerinden lise diplomasını istediğini, bununla da lise düzeyinde KPSS'ye başvurduğunu söyledi. Bu öğrencilerin genellikle mezun olduktan sonra iş bulması zor olan bölümlerde okuyanlardan oluştuğu bildirildi. Yetkililer, hukuk öğrencilerinin bile lise diplomasıyla sınava girdiğini kaydetti. Memur-Sen yetkilileri ise üniversite düzeyi KPSS'de, lise dengine göre çok ağır sorular geldiğini, bu yüzden de öğrencilerin düşük seviyeden girmeyi tercih ettiklerini söyledi. Lisede genel yetenek sorularının daha fazla olduğunu, bunun da üniversite öğrencilerini öne çıkardığını vurgulayan yetkililer, şöyle dedi: ?Amaç, devlete adım atmak. Önemli olan sınavla devlet memurluğuna girebilmek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber