KESK: Biz orta oyununun figüranı değiliz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK: Hükümet, toplu görüşme adı altında gösteri yapıyor

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Murat Oral, KESK'in hükümet ve yandaş konfederasyonlarının, toplu görüşmelerde orta oyununun figüranı olmadığını söyledi.

Toplu görüşme masasından çekilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi kamu çalışanları, Kızılay'a yürüyerek toplu sözleşme ve grev hakkının kullanılmasını istedi.

Kolej Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 400 kadar KESK üyesi memur, "Toplu görüşme hakkımız vardır kullanacağız" yazılı bir döviz açarak Ziya Gökalp Caddesi üzerinden yürüyüşe geçti. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş sırasında grup, "Devlet güdümlü sendikaya hayır", "Toplu görüşme hakkımız grev silahımız" gibi sloganlar attı. SSK İşhanı önünde son bulan yürüyüşün ardından KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul, bir konuşma yaptı. Tombul, KESK'in toplu görüşmeler olarak ifade edilen 'orta oyununun' figüranlarından biri olamamak için 'Çözüm toplu görüşmede değil, toplu sözleşme ve grev hakkının kullanılmasındadır' diyerek masadan çekildiğini belirterek geçen yıl oynanan oyunun aynısının sahnelendiğini öne sürdü.

Bakan Mehmet Ali Şahin'in, halkla kamu emekçilerini karşı karşıya getirmeye çalıştığını iddia eden Tombul, KESK'in masadan çekilmesinin kamu emekçilerinin elini zayıflatmasının da söz konusu olmadığını ifade etti. Bakan Şahin'in 'KESK ideolojik bir tavır içinde' sözlerini de eleştiren Tombul, KESK'in sendika olmanın gereğini yerine getirdiğini söyledi. Tombul, KESK'in bütün olumsuz şartlara rağmen kamu emekçilerinin ve emeklilerin meşru taleplerini savunmaya devam edeceğini belirterek, başları dik olarak yollarına devam edeceklerini ifade etti.

Yapılan konuşmanın ardından Yüksel Caddesi'nde bulanan KESK'in toplu görüşme takip masasına geçen grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber