CHP'li İzmir Belediyesi'nde 2 bin işçi 'zam' grevinde

Toplu sözleşme görüşmelerinde talep ettikleri yüzde 15'lik zammı bulamayan İzmir Belediyesi'ne bağlı İzenerji'deki 2 bin işçi iş bıraktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Temmuz 2015 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li İzmir Belediyesi'nde 2 bin işçi 'zam' grevinde

CHP'Lİ İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzenerji'ye bağlı yaklaşık 3 bin 600 çalışanı ilgilendiren toplu iş görüşmelerinden bir sonuç alınamadı. Bu durumu bir süredir basın açıklamalarıyla protesto eden işçiler, bugün iş bıraktı. DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası üyeleri, Basmane Meydanı'nda toplandı.

BAŞKANA ÇAĞRI

Sayıları 2 bini bulan işçiler, daha sonra Büyükşehir Belediyesi önüne kadar slogan atıp yürüdü. Yolda işçiler zaman zaman oturup, protestolarını farklı şekillerde sürdürdü. Uzun süredir

devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde belli bir mesafe kat edildiğini söyleyen Taner Şanlı, "Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na çağrıda bulunuyorum. Görüşmeler yüzde 10 zam oranında tıkanmıştı. Belediyeyle yapılan son görüşmenin ardından oran yüzde 13'e çıktı. Bizim bizden başka kimsemiz yok. Kimsenin de sırtından geçinmiyoruz. Bugün hiçbirimiz iş- yerlerimize dönmeyeceğiz" dedi. Görüşmelerde sosyal haklar hariç ücretlerde yüzde 13 zam rakamına çıkılmasına karşın sendikanın yüzde 15 artış istediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber