Polise rüşvet davasında tahliye...

Haber Giriş : 31 Ağustos 2006 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da polise rüşvet teklif ettiği iddiasıyla tutuklanan alkollü sürücünün yargılanmasına başlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, yaklaşık 70 gün önce DLH Kavşağı'nda kendisini durduran trafik polislerine 40 YTL para rüşvet teklif edip hakaret ve tehditler savurduğu iddia edilen kamyonet sürücüsü İsmail A. (41), hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. 4 ila 12 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan İsmail A, olay akşamı alkollü olduğunu, ne yaptığı hatırlamadığı ifade ederek polisten özür diledi. Polislerin kamyonetinin farı yanmadığı için aracını durdurduğunu ve alkollü olduğunu fark edince de ceza yazmaya kalktığını ileri süren İsmail A, " Ben polise ceza miktarını peşin ödemek için para vermek istedim. Kimseye rüşvet teklif etmedim" dedi.

Duruşmada hazır bulunan trafik polisi Selahattin Ç. ile Nevzat Ö. ise İsmail A'nin direkt olarak kendilerine rüşvet teklif etmediğini ancak, "Beni idare edin. Bu işi halledelim" diyerek cebinden kartvizitlerle birlikte para çıkardığını söyledi. Polisler, "Sizi sürdürürüm" diyerek hakaretler yağdırdığı iddia edilen kamyonet sürücüsü İsmail A'dan şikayetçi olduklarını söyledi. İsmail A'nın gözaltına alınıp götürüldüğü polis merkezinde ise, "40 YTL rüşvet teklif ettim, ancak beğenmediniz" diyerek polise hakarette bulunduğu iddia edildi.

Mahkeme heyeti suç vasfında değişme olma ihtimali üzerine İsmail A'nın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma şahitlerin dinlenmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber