Diş hekiminin katil zanlısı yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Eylül 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Eşrefpaşa Semtinde, geçen hafta muayenehanesinde öldürülmüş olarak bulunan ve tecavüze uğradığı tespit edilen diş hekimi Zekiye Gökşin'in katil zanlısı, dün gece düzenlenen operasyonda yakalandı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, öldürülen diş hekiminin kredi kartlarıyla Basmane semtindeki banka şubelerinin ATM'lerinden para çekilmeye çalışıldığını belirledi. Bankaların güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, zanlının eşkalini belirledi.

Zanlının, Hatay Semti'ndeki avukat Ayşe Arısoy Alpsar'a saldırılması ve bıçakla yaralanması olayının da faili olduğu tespit edildi.

Zanlıyı tanıdığını ileri süren bir kişinin polise başvurarak ifade vermesinin ardından, operasyon başlatıldı. Söz konusu kişinin Basmane ve Kültürpark civarlarında dolaştığı yönündeki bilgiler üzerine, bu bölgede aramalarını yoğunlaştıran polis, gece yarısı A.E'yi yakaladı.


İzmir'in Eşrefpaşa semtinde, diş hekimi Zekiye Gökşin'in, muayenehanesinde tecavüz edilerek öldürülmesi olayının faili olduğu iddiasıyla A.E'nin yakalanmasının ardından, olayla bağlantılı olduğu şüphesiyle 2 kişi daha gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın faili olduğu iddiasıyla gözaltına aldığı A.E'nin ilk ifadelerine dayanarak operasyonu genişletti.

Suçunu itiraf ettiği öğrenilen A.E'nin, diş hekimi Gökşin'in öldürülmesi olayında yanında T.K'nın da bulunduğu söylemesi üzerine, polis bu kişiyi de gözaltına aldı.

Polis ayrıca, A.E'nin Gökşin'in kredi kartlarıyla bankadan para çekmek istediği sırada yanında bulunan kişinin de M.T. olduğunu belirledi. M.T. de kısa sürede yakaladı.

A.E'nin, bürosunda taciz ve gasp girişimine uğrayan avukat Ayşe Arısoy Alpsar tarafından da teşhis edildiği belirtildi.

Gözaltındaki zanlıların sorgularının sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, olayın faili olduğu iddia edilen A.E'nin, 2005 yılında ?Şartlı Salıverme Yasası?ndan faydalanarak cezaevinden çıktığı öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Diş hekimi Zekiye Gökşin, Eşrefpaşa Semti 474 Sokak 90 numaradaki muayenehanesinde, elleri bağlanmış ve boğularak öldürülmüş halde kardeşi tarafından bulunmuş, Gökşin'in çıplak halde olduğu, üzerinde yalnızca doktor önlüğünün bulunduğu bildirilmişti.

İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan otopside, Gökşin'in vücudunda spermlere rastlanmış, tecavüze uğradığı tespit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber