41 yıldır iki kuruma başkanlık ediyor

Bingöl Esnaf Odaları Birliği ile Şoförler ve Otomobilciler Odasının başkanı Ali Bayram, her iki kurumu 41 yıldır yönetiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2015 12:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
41 yıldır iki kuruma başkanlık ediyor

Abdullah Çelik

Bingöl Esnaf Odaları Birliği ile Şoförler ve Otomobilciler Odasının başkanı Ali Bayram, her iki kurumu 41 yıldır yönetiyor.

Bayram, AA muhabirine, 1974 yılından bu yana söz konusu kurumlarda başkanlık görevini sürdürdüğünü söyledi.

Kendisini başarılı bulmamasına rağmen arkadaşlarının teveccüh göstererek aday gösterdiğini anlatan Bayram, girdiği her seçimi kazandığını kaydetti.

Bayram, kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"1974'ten bu güne Allah nasip eti yüzümüzün akıyla geldik. Bunun yanında başka görevler de yürüttük. Bingölspor Kulübü başkanlığı, belediye başkan vekilliği yaptım. Uzun yıllar Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunun yönetim kurulunda bulundum. Mesleki Eğitim Danışma Birliği başkanlığını yaptım. Bazı kooperatifler kurduk. Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasına öncülük ettik. Yıllar içinde bir şeyler yaptık fakat kafi gelmedi."

Mesleki eğitim konusunda yetersiz kaldıklarını belirten Bayram, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne hitap edecek mesleki eğitim ve teknoloji merkezi girişimlerinin dönemin siyasetçilerine ve bürokratik engellere takıldığını savundu.

Bayram, eskiden esnafların ahilik kültürüyle yetiştiğini, usta-çırak ve şoför-muavin ilişkisinin olduğunu kaydederek, kendisinin de muavinlikten yetişerek şoförlüğe geçtiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber