Çelik'ten YÖK'e çağrı

Haber Giriş : 08 Eylül 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, fen ve matematik alanında dünyanın gerisinde kalındığını belirterek, "Biz tek başımıza bu sorunu çözemeyiz. YÖK'e çağrıda bulunuyorum; gelin şu sınav sistemini değiştirelim. Bu olmadan bizim yaptığımız yenilikler bir işe yaramaz" dedi. YÖK Başkanvekili İsa Eşme, çözüm için fen öğretmeni yetiştirme politikasını tekrar gözden geçireceklerini, bu konuda MEB'e destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Gazi Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen 7. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi'nin açılışına katılan Çelik, şöyle konuştu: "Fenle, matematiğin verileri uluslararasıdır. Fen laboratuvarları kurduk ancak öğrenciler laboratuvarda vakit geçirmek yerine birkaç test daha çözmeyi tercih ediyor. ÖSS'deki bu soru stili değiştiği zaman laboratuvara döneceğiz. Öğrenci, 'Bana ÖSS'yi kazandıracak her şey faydalı, ÖSS'de faydalı olmayan her şey abestir' diyor, kompozisyon, kendini ifade etme, güzel yazı, analitik düşünme gibi özelliklerden mahrum kalıyor."

Öğrencinin kendini test esaslı sınav sistemine mahkûm hissetiğini belirten Çelik, bunun değişmesi gerektiğini söyledi. Çelik, "YÖK'e çağrım şudur: Sınav sistemini değiştirmezsek, liselerdeki bu yapıyı değiştirmek mümkün olmaz. Kâğıt üzerinde değiştirirsiniz ama öğrencinin eğilimini değiştirmeniz mümkün olmaz, çünkü bu bir yarıştır" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber