Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2015 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde basına kapalı yapılan toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Başbakan Davutoğlu toplantının ilk bölümünde kurul üyesi bakanlarla ön değerlendirme yaptı. Toplantının sonraki bölümüne Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş ile ilgili bürokratlar katıldı.

Toplantıda, Türk ekonomisinin içinde bulunduğu durum ve küresel piyasalardaki dalgalanmaların ekonomiye etkilerinin değerlendirildiği belirtildi.

Sektörel bazda gelişmelerin de görüşüldüğü toplantıda son zamanlarda artan et fiyatlarının da ele alındığı öğrenildi.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Başbakan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya, Başbakan Ekonomi Başdanışmanı Emine Nur Günay ile ilgili bürokratlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber